Trailer #1: Pašerák (2018) – Clint Eastwood pašuje drogy

Ve světě filmu by se našlo jen málo lidí, kteří by neznali legendu jménem Clint Eastwood. Proslavil se svým hlubokým a zaostřeným hlasem, nehezkou vizáží, ale obrovským charismatem a přísným pohledem, který nás vždy uzemní. Po šesti dlouhých letech se Eastwood opět vrací na filmová plátna, tentokrát nejen jako režisér, ale také jako hlavní herec ve svém novém snímku Pašerák.

Pašerák vypráví příběh o bývalém zahradníkovi a veteránovi z druhé světové války, který se rozhodne pašovat drogy z Michiganu do Mexika. Nemá co ztratit, na jeho dům je vypsaná exekuce, manželka ho opustila a nebyl ani ukázkovým otcem, proto se kvůli momentální situaci rozhodne riskovat svojí svobodu a život. Proti sobě ale nemá jen drogové dealery, ale samotnou FBI.

Posledním režisérský počinem Clinta Eastwooda byl film Paříž 15:17 o teroristickém útoku ve vlaku, který nebyl přijat úplně nejlépe. Do filmu Pašerák si ale vybral plno zvučných jmen včetně herce Bradleyho Coopera, Michael Peñu, Andyho Garciu a z ženské části Hollywoodu uvidíme oscarovou Dianne Wiest nebo mladou Taissu Farmigu.

Osobně si myslím, že do kin diváky přitáhne ten fakt, že si Clint po šesti letech konečně opět zahraje hlavní roli ve filmu, který by se možná dle traileru mohl rovnat i úžasnému Gran Torinu.

Do českých kin ho společnost Vertical Ent. uvede 3. ledna 2019.