TOP 9: Říjnové novinky v kinech

Oproti suššímu předchozímu měsíci říjen nabídne široký výběr pro každého nadšeného filmového diváka. Troufám si říct, že jeden z nich se dokonce pravděpodobně zařadí do žebříčku nejlepších filmů roku.

Venom

Kritiky ne zas tak dobře přijatá “marvelovka“, která si však u fanoušků vybojovala pozitivní ohlasy. Novinář Eddie Brock, kterého hraje Tom Hardy, se stává vězněm uvnitř mimozemského symbionta Venoma. Není to ovšem důvod k radosti. Venom je totiž antihrdina, a tak namísto zachraňování nevinných ukusuje hlavy. Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce.

Premiéra: 4.10.2018 (Falcon) | Natěšenost: 8/10

Zrodila se hvězda

V tomto úspěšném romantickém dramatu si hlavní role zahráli hvězdy Bradley Cooper a Lady Gaga. Jackson Maine je country hvězdou, která objeví ženu se stejným, ne-li ještě hodnostnějším nadáním Ally. Oba dva se do sebe rázem zamilují a po čase Jackson touží, aby Ally předvedla svůj nebádaný výkon před ostatními. Když se však z člověka, kterého v podstatě on sám proslavil, stává větší hvězda než on sám, musí začít bojovat se svými vnitřními démony.

Premiéra: 4.10.2018 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 7/10

První člověk

Další film od režiséra Damiena Chazella je “nečekaně“ obrovská pecka. První člověk vypráví o životě Neila Armstronga, který jako vyvolený kdysi přistál na Měsíci a prohlásil veleznámou větu „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ První člověk však není pouze o onom přistání, nýbrž o Armstrongově životě, který před něj staví nástrahy jako například nevyléčitelnou nemoc jeho dcery.

Premiéra: 11.10.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Zlý časy v El Royale

142minutový mysteriózní thriller od režiséra Chaty v horách se může pyšnit prvními pozitivními ohlasy ze všech koutů světa. Nacházíme se uvnitř hotelu El Royale, skrz něj prochází hranice států Kalifornie a Nevady. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Napínavé vyprávění začíná, když se v hotelu sejde až podezřelá pětice protagonistů, mezi něž patří kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Postupně se začnou odkrývat tajemství, která v sobě hotel ukrývá.

Premiéra: 11.10.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 8/10

Halloween

Nejnovější díl nekončící hororové ságy Halloween kompletně ignoruje všechny po jedničce následující díly, a tak nabízí úplně nový pohled na rozuzlení Myersova útoku. Rozzuřený Michael si pobývá v psychiatrické léčebně. Problém nastává, když havaruje vězeňský autobus, který nešťastnou náhodou našeho oblíbeného psychopata převážel. Věřte, že Michael stále prahne po smrti teď už o 40 let starší Laurie Strode.

Premiéra: 18.10.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 9/10

Králově zlodějů

Králové zlodějů vychází ze skutečného případu, který se odehrál v dubnu roku 2015, kdy v Londýně došlo k největší loupeži historie Velké Británie. Zmizely klenoty a špetky v hodnotě více než 200 milionů liber. Pátrání po lupičích však přineslo odhalení, které ve světě vyvolalo doslova senzaci. Geniální loupež měl na svědomí gang důchodců a vysloužilých podvodníků ve věku mezi 60 až téměř 80 lety.

Premiéra: 18.10.2018 (Bioscop) | Natěšenost: 8/10

Dogman

Film Dogman by se jinak dal nazvat městským westernem. Odehrává se na předměstí mezi velkoměstem a divokou přírodou. Marcello – majitel salónu pro psy – se ocitá v nebezpečném vztahu s bývalým boxerem, který terorizuje celé okolí. Ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje pomstu a jeho akce vede k nečekanému vyústění.

Premiéra: 25.10.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Johnny English znovu zasahuje

Nečekejte žádného Bonda, tohle je Johnny English, který se vrací již ve třetím díle zábavného akčního dobrodružství s Rowanem Atkinsonem v hlavní roli. Ten se v nynější době po náročné práci živí jako učitel. jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit.

Premiéra: 25.10.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 5/10

Nebezpečná laskavost

Krimi napínák s Annou Kedrick v hlavní roli vypráví o životě Stephanie, která se živí jako bloggerka. Musí se však vypořádat s náhlým zmizením kamarádky Emily. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean. Zajímá vás, kam se Emily poděla a co byla zač? Neváhejte zajít na Nebezpečnou laskavost do kina.

Premiéra: 25.10.2018 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 8/10