Spongebob: K třetímu filmu složí hudbu Hans Zimmer

Populární žlutá houba ze Zátiší bikin fanouškům v dalším plánovaném snímku odhalí něco ze své minulosti. Pokud Vás zajímá, jak se Spongebob dostal k bydlení v ananasu, práci u pana Krabse nebo třeba jak se seznámil s Patrikem a zbytkem party, třetí celovečerní pokračování na to poskytne odpovědi.

Tento týden se v italském Turíně konala konference VIEW (zaměřená na grafiku, 3D animace, počítačové hry, atd.), kde šéfka animačního týmu společnosti Paramount Mireille Soria odhalila, o čem bude nový snímek s názvem Spongebob: It’s a Wonderful Sponge. Pojmenování záměrně odkazuje na americkou filmovou klasiku Franka Capry It’s a Wonderful Life (Život je krásný) a jak již bylo řečeno, přiblíží minulost porézní houby v kalhotách, která v Korálovém kempu poprvé potká zbytek oblíbených hrdinů.

Na spolupráci kývl velikán Hans Zimmer (Temný rytíř, Interstellar, Lví král, atd.), který bude dohlížet na hudbu k filmu a údajně má v plánu zapojení dalších hvězd z branže. Režisérem snímku bude Tim Hill, který je spoluautorem původního seriálu Spongebob v kalhotách, a také spolupracoval na tvorbě scénáře Spongebobova prvního celovečerního filmu. Co se týká grafické podoby této plánované rodinné komedie, bude opět kombinovat animované scény s těmi hranými v reálném světě. Příběhy „houby Boba“ poprvé spatřily světlo světa v roce 1999, a tudíž bude mít hranatá animovaná postavička za rok své 20. výročí. Velkolepé třetí filmové pokračování má být oslavou tohoto jubilea, ale do kin vstoupí až v roce 2020.