Nenávist: Kdy uvidíme nové zpracování slavného hororu?

Úspěšný japonský horor Ju-on měl premiéru před osmnácti lety. Od té doby se série dočkala velkého počtu pokračování a amerických remaků, které nesly název Nenávist. Další je v plánu už příští rok.

Novou verzi Nenávisti plánuje Sony. Datum premiéry bylo přesunuto ze srpna 2019 na 21. června 2019, přičemž českou premiéru by měl zajistit Falcon. Hororu bychom se tak měli dočkat o dva měsíce dříve, než bylo původně v plánu.

Režie restartu byla svěřena Nicolasovi Pescemu, který na sebe upozornil festivalovým hororem Oči mé matky. V hlavních rolích uvidíme třeba Lin Shaye z Insidious nebo Andreu Riseborough, jejíž filmografie se v posledních letech pěkně rozrůstá: Souboj pohlaví, Ztratili jsme Stalina, Noční zvířata.

Duchařský horor Ju-on se v Japonsku těší velké oblibě. Natočeno bylo hned několik pokračování, dokonce i spin-off s neméně slavným Kruhem. Kvalita snímků bohužel značně pokulhává. Americkou verzi jsme mohli naposled vidět v roce 2009, kdy byla uvedena Smrtící nenávist 3.

V Nenávisti z roku 2004, kterou produkoval Sam Raimi, se objevila Sarah Michelle Gellar. Americký remake natočil režisér původního japonského filmu, Takaši Šimizu.