Festival bollywoodského filmu už po šestnácté v Praze

Už po šestnácté ožije pražské kino Světozor bollywoodskými filmy. Diváci se mohou těšit nejen na úspěšné blockbustery, ale i regionální snímky nebo dokumenty. A nebude samozřejmě chybět ani oblíbená párty plná indických rytmů.

Festival bollywoodského filmu ve středu 10. října slavnostně zahájí trhák jménem Secret Superstar, který vypráví o patnáctileté Insii. Ta je sice ve světě YouTube výbornou a oblíbenou zpěvačkou, nikdo však neví, jak vypadá. Ve svých videích totiž vystupuje zahalena šátkem, aby její přísný otec nic nezjistil. Ještě před projekcí snímků diváky potěší vystoupení taneční skupiny Om Dance Academy, která se věnuje právě indickému filmovému tanci.

Až do neděle, kdy festival končí budou moci diváci zhlédnout patnáct rozličných indických snímků, od akční komedie Tiger Zinda Hai se Salmanem Khanem jako elitním agentem v hlavní roli, po dokument o nelehkém údělu vdov z Vrindavanu. Veškerý program si můžete prohlédnout na webových stránkách festivalu zde.

Ani tento rok nebude chybět Bolllywood Party, která se uskuteční v pátek 12. října od osmi večer v La Loca Music Baru. Těšit se můžete na bollywoodské disco, DJ Deepaka nebo taneční vystoupení.