Trailer #3: Hell Fest: Park hrůzy (2018) – Pocta osmdesátkovému braku

Strašidelnou podívanou potoků krve, smrti a zmaru již můžete na vlastní oči zkoumat v našich kinech. Ovšem tvůrci vytáhli na váhající potenciální diváky těžký kalibr – stylový trailer ve stylu zlatých béčkových osmdesátých let.

Rádi se bojíte? Tak to byste stejně jako hlavní protagonisté snímku zajisté uvítali účast na Hell Festu. Festivalový lunapark oslavující podobně jako Halloween všechno strašidelné se ovšem stane poněkud silnějším zážitkem. Maskovaný vrah ho totiž využívá jako dokonalé krytí ke svým krvavým hodům na obětech. Vidíte někde cákance krve či kousky lidského těla? Pak je to na takovém místě určitě jen zdařilá rekvizita. Zabiják si tak může dělat skoro co chce a nikdo neví, že ty naoko hrané brutální momenty nejsou jen jako, ale doopravdy.

A nyní spatřilo světlo světa něco skutečně zajímavého. Tvůrci si pro všechny fajnšmekry připravili lahůdku. Místo klasického traileru lákají upoutávkou, která svým pojetím odkazuje na zlaté osmdesátky. A čim se to vyznačuje? V prvé řadě stylem – starší ročníky si hned vzpomenou na klasická VHS. Žádné digitálně vymazlené záběry, ale pěkné a poctivé zrno vznikající při použití kamer té doby. Zadruhé nechybí hlas vypravěče – ten provází celou upoutávkou a snaží se zhutnit atmosféru komentováním scén a heslovitými dramatickými větami. Hudba opírající se o smyčcové nástroje je pro tento žánr rovněž typická. Krvavě napsaný název snímku na začátku celého traileru je už jen pomyslnou třešničkou na dortu. Zkrátka díky této poctě starším dílům se vrátíme do doby, kdy béčkové filmy byly tak špatné, až neskutečně bavily svou jednoduchostí, hláškami a naivitou.

Hell Fest: Park hrůzy vstoupil do našich kin 27. 9. 2018.