Trailer #2: Utop se, nebo plav (2018) – Plaváním ku zdraví

Francouzskou komedii Utop se, nebo plav jste mohli zastihnout na letošním MFF Karlovy Vary. Jestliže jste doposud neměli šanci snímek zhlédnout, případně jej vyhlížíte, v obou případech přinášíme další lákadlo v podobě nového minutového teaseru.

Jak jsme již psali, Utop se, nebo plav reprezentuje francouzskou tvorbu, která sama sebe popisuje jakožto komedii. Doufám, že se všichni shodneme na názoru, že se nejedná o bezmozkovou stupiditu typu Scary Movie, nýbrž o snímek, který přestože je v jádru komedií, skrývá působivě dospělou hlavní myšlenku.

Bertrand – hlavní hrdina filmu – trpí krizí středního věku. Jakmile se k němu donese zpráva o družstvu mužských akvabel, rozhodne se podstoupit hodiny synchronizovaného plavání, během nichž poznává nejen sympatické přátele, ale hlavně nový smysl života.

Utop se, nebo plav má u nás v České republice premiéru 27. prosince a se svým 74% hodnocením na ČSFD a spokojenými ohlasy návštěvníků Karlovarského filmového festivalu se jedná o další povedené překvapení, od kterého jsme upřímně příliš nečekali.