Trailer #1: The Front Runner (2018) – Hugh Jackman kandiduje na prezidenta

Studio Sony Pictures vydalo první trailer k životopisnému a politickému snímku The Front Runner, ve kterém si hlavní roli demokratického politika Garyho Harta zahrál Hugh Jackman.

Děj filmu se odehrává v roce 1988, kdy Gary Hart kandidoval na prezidenta za demokratickou stranu. Celá jeho kampaň zprvu vypadala nadějně. Se svou krásnou manželkou Lee Hartovou tvořili dokonalý pár, což ocenili zejména voliči. Vše se ale začalo rozpadat v momentě, kdy na veřejnost pronikly fotografie, na kterých se Hart sbližuje s cizí ženou. Skandál, který otřásl nejen celou kampaní, ale i Spojenými státy, politika pronásledoval na každém kroku.

The Front Runner působí přesně jako ten typ filmu, který by mohl získat několik nominací v nadcházející awards season, včetně oblíbeného Oscara. Politická témata jsou u Akademii velmi oblíbená a filmu rozhodně neškodí, že se zabývá i případem sexuálního skandálu, což, jak všichni dobře víme, je téma, které momentálně hýbe světem Hollywoodu.

Na post režiséra usedl Jason Reitman, který má na svém kontě už čtyři nominace na Oscara a to jak za režii, tak i za psaní scénáře (filmy Juno a Lítám v tom). Kromě oblíbeného Australana ve filmu uvidíme i další herecká esa jako například Veru Farmigu nebo J.K. Simmonse.

The Front Runner si už odbyl svou premiéru na filmovém festivalu Telluride a následovat ho budou festivaly v Torontu a Londýně. Určitě vás potěší, že filmu se dočkáme i u nás. Práva odkoupila společnost Falcon a premiéra je stanovena na 17.ledna 2019.