Trailer #1: Šepoty (2018) – Ambiciózní amatérský horor od slovenských sousedů

Klasický dnešní divák, který hledá zábavu v béčkových hororech, v nejbližší době přičichne k filmům Hell Fest: Park hrůzy nebo k očekávanému Halloweenu. Nejspíše v obou případech půjde o minimálně lehce nadprůměrné slashery. Jenže co si takhle jednou za čas dát něco z jiného soudku?

Šepoty, jak zní název tohoto ambiciózního projektu, pochází ze země nám blízké. Vzniká na Slovensku. Režie se zhostil Juraj Rusnák a Šepoty suplují jeho prvotinu. Herecké obsazení není nikterak bohaté, nicméně postavy z traileru nepůsobí jako klasické uřvané postavičky z béčkových krváků. Atmosféru to má, děj je přinejmenším zajímavě mysteriózně laděný a naděje z toho sálá všemi směry.

Podíváme se do jedné okolním světem zapomenuté vesničky, kde záhadným způsobem mizí zdejší obyvatelstvo. Tím pravděpodobně nejzajímavějším otazníkem je příběh o farmáři Viktorovi a jeho rodině, jejíž většina se navždy vytratila. Mezi zmizelé oběti patří i Lauřina sestra. Ta se s jejím zmizením nedokáže vyrovnat a rozhodne se jí hledat na místech, kam by nikdy neměla vkročit žádná lidská bytost.