Trailer #1: Prospect (2018) – Vesmírné sci-fi, které vás nenechá v klidu

Film Prospect nás vrátí do minulosti o několik let, takže rozhodně neočekávejte moderní astronautské skafandry nebo vesmírné lodě s umělou inteligencí. Jedná se o podívanou, která vám připomene kouzlo sci-fi filmů 70. let. 

Prospect se již dočkal filmového zpracování v roce 2014, ale to se na festivalech objevil jako krátkometrážní film, jenž uchvátil diváky. Proto se režiséři Chris Caldwell a Zeek Earl rozhodli natočit celovečerní sci-fi s temným příběhem plným napětí, zrady a strachu. V hlavních rolích se nám představí začínající herečka Sophie Thatcher, pro kterou je to debutující snímek, jejího otce ztvárnil seriálový herec Jay Duplass a v záporné roli se představí zkušený Pedro Pascal, který může i tak trochu fungovat jako lákadlo pro fanoušky.

Hlavní hrdinkou filmu je mladá dívka Cee (Sophie Thatcher), která se společně se svým otcem (Jay Duplass) vydá do vesmíru na mimozemskou planetu, kde doufají, že najdou suroviny, jinak nazvané jako „vesmírné zlato.“ Při svém hledání narazí na astronauta (Pedro Pascal), který jim zkříží cestu a Cee se bude muset snažit přežít sama na cizí planetě.

V zahraničí se snímek již představil na filmovém festivalu South by Southwest, oficiální premiéru má stanovenou na 2. listopadu, v České republice zatím datum neznáme.