Trailer #1: Nothing Like a Dame (2018) – Když se legendy sejdou u čaje

Z traileru se může zdát, že půjde o sezení u čaje o páté s bohatými paničkami, ale přidejte k tomu skvělé historky, anglický humor a jedny z nejlepších britských hereček současnosti a hned je z toho podívaná, která se jen tak nevidí.

Rozhodně nečekejte, že půjde o obyčejný film. Nothing Like a Dame je totiž dokument, za kterým stojí režisér Roger Michell, jež se nejvíc proslavil kultovním filmem Notting Hill s Julií Roberts a Hugh Grantem. V tomto dokumentárním snímku uvidíme čtyři herečky nosící šlechtický titul čestné dámy, v angličtině známém jako „dame“, Maggie Smith, Judi Dench, Eileen Atkins a Joan Plowright, které zde s humorem a lehkostí vzpomínají na své dlouholeté a úspěšné kariéry, jak ve filmu, tak i v divadle.

Vzpomenou i na své zesnulé kolegy a podělí se s námi i o něco ze svého soukromého života. V průběhu celého povídání popíjejí skleničku šampaňského, a když nastane ten správný čas, vymění alkohol za černý čaj dle anglické tradice podávaný s mlékem či smetanou.

Je zřejmé, že nás čeká vtipná podívaná, jež nás přenese do minulosti filmového průmyslu a pobaví nás stejně jako jakýkoliv jiný film. Ve Velké Británii tento dokumentární snímek vyšel 2. května. U nás se bohužel neobjeví. Můžeme jen doufat, že by se filmu mohl ujat nějaký filmový festival či televizní stanice.