Mel Gibson připravuje remake westernu Divoká banda

Magazín Deadline přišel s informacemi o nadcházejícím projektu Mela Gibsona. Tentokrát jde o modernizaci tehdejšího westernu z roku 1969. Na co se můžeme těšit?

Nejprve by se asi hodilo onu retro pecku, která u nás v Česku nikterak obrovský úspěch nezaznamenala, alespoň stručně představit. Dějově Divoká banda spadá do počátku 20. století. Do doby, kdy odstartovalo nahrazování koní za automobily a z banditů se stávali šerifové.

Pike Bishop se se svou bandou chystá na poslední akci, která by měla všem zajistit dostatek peněz na klidný důchod. Uprostřed nehostinné krajiny na pomezí americko-mexických hranic jsou jim v patách lovci lidí v čele s bývalým Pikeovým parťákem Dekem Thortonem, který si tak má od mužů zákona vykoupit vlastní svobodu. Když se divoká banda chytí do pasti a namísto peněz nalezne ve vacích jen bezcenné železo, musí utíkat do Mexika. Zde se Pikeovi muži dají do služeb samozvaného generála a místního tyrana Mapacheho. Mají pro něj ukrást speciální zásilku zbraní americké armády. V této brutální partii o život není nikdo nevinný a každý bojuje jen sám za sebe.

Divoká banda z roku 1969 byla zrežírována Samem Peckinpahem a ve snímku zazářily hvězdy William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan či Edmond O’Brien. Všichni ze zmíněných jsou bohužel po smrti, a tak si vynikající akční lahůdka s chválihodnými 83 procenty na ČSFD vyžaduje znovuzrození.

O reinkarnaci se postará vynikající herec (v tomto případě režisér a částečný scénárista) Mel Gibson (Expendables, Znamení). Pokud se podíváme pod pokličku jeho režisérských dovedností, stojí za zmínku kupříkladu dva roky starý Hacksaw Ridge a Apocalypto. Gibsonovi držíme palce a věříme, že se máme vskutku na co těšit.

Warner Bros. tvrdí, že na remaku se pracuje již od roku 2011. Tehdy se měl o novodobou Divokou bandu postarat Tony Scott, který želbohu spáchal v roce 2012 sebevraždu.