Jan Žižka verbuje hvězdu z Batmana

Teprve nedávno jsme se dozvěděli novinku, která informovala, že Jana Žižku si ve stejnojmenném historickém snímku z 15. století zahraje Ben Foster. Neuběhla taková doba a Žižka se chlubí dalším esem v rukávu. Eso zastupuje opět herec. Kdo jím je a koho si zahraje?

Nejedná se o nikoho jiného, než o samotného Michaela Cainea. Výborný 85letý herec původem z Velké Británie si zahrál např. ve filmech Temný rytíř, Kingsman: Tajná služba či Interstellar. Na kontě už má ale skutečně nabitou kanonádu filmů, v nichž si během svého života zahrál.

My sice stoprocentně nevíme, kdy Jana Žižku v České republice uvidíme, ale dříve než v roce 2020 to pravděpodobně nebude. Do té doby by se právě Michael Caine měl objevit v dalších třech větších filmech. Asi tím nejlákavějším je říjnové kriminální drama Králové zlodějů. Dále se pak jedná o filmy Harry and the Butler a fantasy Come Away. Oba snímky by měly dorazit během roku 2019.

Pro ty, které zajímá, koho si uznávaný herec v českém bijáku zahraje, máme dobrou zprávu. Víme totiž odpověď. V nejdražším českém filmu všech dob si Caine zahraje poradce krále Václava IV..

Scénář: Per Jákl, Petr Jákl st., Marek Dobeš (původní scénář), Michal Petruš (původní scénář)