Henry Cavill už asi nebude Superman

A zase ten Cavill. Naposledy jsem psal o adaptaci skvělých fantasy knih, kde ho uvidíme. Teď se pobavíme o komiksovkách, kde ho neuvidíme.

S DC filmy je to poslední dobou vážně těžké. Kromě toho, že podlézají fanouškům, kteří jsou agresivní hysterky a zavděčit se jim stejně nedá, nedrží tvar a celkově nejsou moc dobré, je provázejí problémy a nejistota. Už nějakou dobu je téměř jisté, že i když vznikne filmový The Batman, Ben Affleck se ho nezúčastní. Něco horšího se ale děje okolo Cavillova Supermana.

Henry Cavill nedávno věnoval dost času skvělé roli v Mission: Impossible – Fallout, takže na filmy se Supermanem nebyl moc prostor. První superhrdina DC filmů se měl objevit už v Shazamovi, což právě kvůli špionskému nářezu zazdil, ale nakonec to dopadne nejspíš tak, že ho ve filmech neuvidíme asi už nikdy. Respektive ho neuvidíme s Cavillovou tváří. Jednání mezi hercem a studiem nedopadlo úplně dobře, navíc se v nejbližší době žádný film s průkopnickým superhrdinou nechystá. Nejbližší film s kryptonskou tematikou je nadcházející Supergirl, to bude ale hrdinčin origin a tak v něm pro Kal-Ela není místo. Některé zdroje mluví o přeobsazení postavy. Jo. Až tak špatné to je. Franšíza DC filmů je snad nejméně stabilní současná série. Je možné, že Cavill se spíš chystá naplno věnovat adaptaci Zaklínače, kterou připravuje Netflix a kde dostal hlavní roli. Konec konců, je to zajímavější látka.

Zdroj: Obrazor.cz