Dočkáme se pokračování trilogie Blade?

Ještě předtím, než první Iron Man předpřipravil půdu pro budoucí Marvel Cinematic Universe, předcházelo mu několik filmů. Ty sice nepatřily do MCU, ale stojí za nimi Marvel. Jedním z nich byl i Blade, který se rozrostl o další dva díly. A vypadá to, že se dočká dalšího pokračování.

Roku 1998 se poprvé v roli nesmrtelného napůl člověka, napůl upíra Bladea představil Wesley Snipes. Nebylo tomu jinak ani v pokračování Blade 2 (2002) a Blade: Trinity (2004). Vesměs se pokaždé jednalo o kvalitní filmy, i přestože trojka by mohla lehce odporovat.

Snipes, který se už prý dokonce sešel s lidmi z Marvelu, v jednom z rozhovorů zmínil, že by byl rád, kdyby se bladeovská sága rozrostla dokonce hned o dvě další pokračování. Ty by prý byly součástí Marvel Cinematic Universe. Nabízí se tedy možnost, že v univerzu, kde se prohání Thanos a superhrdinové bojují proti záporákům, si bude Blade řešit své osobní problémy a masakrovat hordy upírů. Jedno z možných pokračování by pravděpodobně neslo jednoduše název Blade 4.

Problém však nastává, když se řekne Disney. Jak všichni víme, Disney by asi nebylo nadšeno, kdyby Blade v půlce filmu vytáhl z kabátu brokovnici a začal nepřátele střílet přímo do obličeje. Tak nějak si Bladea bez krve nedokážeme představit. Spekuluje se však, že Blade by mohl zapadnout i do seriálového světa Daredevila, kde by erková přístupnost byla samozřejmostí.

Bylo by určitě příjemné, kdyby se po 14 letech námi milovaný lovec vrátil na plátna kin a znovu nám předvedl, co dokáže. Cestu mu však kříží překážky, se kterými se bude muset popasovat. Nevyčítali bychom mu ani, kdyby nakonec nepatřil do onoho MCU. Hlavně aby jednou vůbec vznikl. Přece jen první díl nedávno slavil již 20. narozeniny.