Trailer #1: Slice (2018) – Béčkový horor, který (ne)chceme vidět?

Studio A24 si pro nás letos připravilo velkou podívanou v podobě zvláštního hororového filmu a já si říkám: Je to vtip, nebo to myslí vážně? Komediální hororová podívaná plná vlkodlaků, démonů a mrtvých poslíčků pizzy, přesně to slibuje trailer na nový horor Slice (2018).

Slice se měl začít natáčet již v roce 2015, ale tvůrci neměli dostatek financí na jeho výrobu. Obrat přišel v momentě, kdy se o film začalo zajímat studio A24, které v roce 2016 koupilo distribuční práva. Důvod, proč se film začal natáčet teprve v loňském roce, je neznámý, ale my nad tím nemusíme příliš přemýšlet, protože část výsledku můžeme vidět v novém traileru.

Samotný náznak dějové linky nepůsobí příliš originálně. Policie jednoho rána nalezne mrtvé tělo poslíčka pizzy a okamžitě dojde k závěru, že muselo jít o chladnokrevnou vraždu. Otázkou ovšem zůstává, kdo by něco takového mohl udělat? O vraždu se zajímá mladá novinářka a fotograf, kteří mají za to, že provozovna Perfect Pizza, pro kterou poslíček pracoval, s tím má něco společného. Z traileru se dozvídáme, že provozovna slouží jako brána do pekla, která do světa vypouští démony, vlkodlaky a další podivná zjevení.

V hlavních rolích se nám představí Zazie Beetz (Deadpool 2), zpěvák Chance the Rapper a hvězda seriálu Stranger Things Joe Keery. Dle obsazení je jasné, že snímek cílí spíše na mladší a dospívající diváky. Režisér Austin Vesely, pro kterého je Slice debutem, řekl v jednom rozhovoru, že film se volně inspiroval seriálem Twin Peaks. Filmoví znalci si můžou také povšimnout komediální podobnosti s filmy Paula Thomase Andersona.

Premiéra filmu zatím nebyla stanovena a otázkou zůstává, zda se do kin vůbec podívá. Jelikož se jedná o béčkový horor, dá se víceméně očekávat, že vyjde rovnou na DVD a Blu-Ray.