Trailer #1: Hold the Dark (2018) – Mrazivý thriller uprostřed divočiny

Netflix přichází s dalším filmem. Tentokrát jde o thriller Jeremyho Saulniera s názvem Hold the Dark, který vychází ze stejnojmenné knihy Williama Giraldiho.

Přírodovědec a odborník na vlky v důchodu Russell Core se přijíždí na popud mladé ženy až na pokraj aljašské civilizace. Medoře Sloanové totiž vlci uprostřed zasněžené divočiny zabili malého syna. Dvojice se společně snaží šelmy vystopovat a pomalu se mezi nimi rodí zvláštní pouto.

Vše ale náhle převrátí návrat Medořina manžela Vernona z války. Zpráva o smrti dítěte vyvolá ve Vernonovi touhu po pomstě. Tehdy začíná hra o čas. Místní policista Donald Marium se snaží zastavit Vernonovo násilné běsnění a Core se vydává na nebezpečnou cestu.

V hlavních rolích mrazivého thrilleru se představí Jeffrey Wright, Alexander Skarsgård, James Badge Dale a Riley Keough. Režie se ujal Jeremy Saulnier, který na sebe upozornil poprvé výrazněji v roce 2015 snímkem Blue Ruin oceněným na festivalu v Cannes.

Film Hold the Dark, na jehož trailer se můžete podívat níže, bude mít celosvětovou premiéru 12. září na torontském filmovém festivalu. Na Netflixu ho budete moci zhlédnout od dva týdny později, konkrétně 28. září.