Trailer #1: Climax (2018) – Taneční psycho, na které potřebujete odvahu

„Kdybys nemohla tancovat, co bys dělala?“ „Zabila bych se.“ To jsou první dvě věty, které uslyšíte v novém traileru na francouzský artový film Climax, jenž se pyšní zajímavým vizuálním a psychologickým pojetím.

Příběh se odehrává v roce 1996. Skupině tanečníků a tanečnic skončila příprava na turné po USA a čeká je večírek před velkou událostí, který zahrnuje vinylové desky s punkovými kapelami, halucinogenní drogy, agresivní chování, erotiku a hlavně tanec.

Na režii se podepsal argentinský režisér Gaspar Noé (Love) a do hlavní role si vybral herečku Sofii Boutellu (Atomic Blonde), zbytek obsazení doplnil profesionálními tanečníky. Otázkou zůstává, zda herecký výkon Sofie a režisérské umění Gaspara bude pro diváka dostačujícím zážitkem, ale možná nás může utěšit fakt, že snímek byl jedním z největších překvapení celého festivalu v Cannes a je označován za doposud nejlepší Noéův film.

Podle traileru se můžeme těšit na psychotický a vizuální zážitek oživený erotikou. Skvělou choreografii doplňující moderním soundtrackem a klaustrofobní pocity způsobené kamerovými záběry, které mají navodit pocit halucinogenního šílenství a paranoi.