Trailer #1: Bubeník a princezna (2018) – České peklo s králem Gottem

Existuje mnoho zvláštních filmů. Některé v sobě dřímají záhadnou myšlenku, ostatní dokáží zas ponaučit. Pak tu jsou ale filmografické pokusy jako např. Skarknado, ve kterém bychom tyto znaky hledali jen stěží. Dámy a pánové, představujeme vám nový snímek Alexe Pietera.

Bubeník a princezna, jak zní novodobé označení pro extrémně špatný film, má být dle informací animovanou, a hlavně vtipnou pohádkou. Ta bude promítána jak ve 2D, tak i ve 3D formátu. Inspiraci nalezneme v příběhu bratří Grimmů, kde se příběh točí okolo mladého vysloužilého bubeníka Honzy, který se vrací ze služby domů. Dozví se však, že pohledná princezna Mia byla zajata velmi zlou čarodějnicí. Zlá ježibaba ji uvěznila na vrcholu Skleněné hory. Bubeník se ji tedy rozhodne zachránit. A to je v podstatě vše.

Alex Vladimír Pieter zrežíroval dva krátkometrážní snímky a můžete si tipnout, jak dopadly. Vypadá to, že z Alexe se nikdy úspěšný režisér či scénárista nestane. Tím, že v každé zemi, kde bude snímek uveden, daruje 4 % vstupného na pomoc dětem, si nás také nezískal.

Řekněme si to na rovinu. Vypadá to příšerně. A i kdyby mi chtěl někdo odporovat a bránit film tím, že je to účel, můj názor se nezmění. Hudba od Daniela Bartáka se vůbec nehodí. Je zde vložena, aby ve vás zanechala pocit šílenosti. A krátký úsek s králem Karlem Gottem vyvolává pouze jedinou otázku: Proč?!

Podle traileru můžeme usoudit, že Bubeník a princezna zavítají do kin během zimy tohoto roku. Momentálně už záleží pouze na vás, zda vám své vnitřní já dovolí za film zaplatit. Nebylo by lepší darovat ty peníze pro děti rovnou prostředkem nějaké nadace, namísto podporou tohoto nezáživného a trapného snímku?