Kdo bude režírovat Ramba 5?

Minulý týden jsme vás informovali o nejnovějších detailech ohledně pátého Ramba. Neuběhla taková doba a máme tu další zajímavosti. Tentokrát se točí okolo režiséra. Bude Ramba režírovat samotný Stallone?

Rambo: Do pekla a zpět je aktuálně nejnovějším sériovým přírůstkem. Doposud je taktéž jediným dílem ze série, který si vzal na starost Sylvester Stallone. Předcházející tři díly byly zrežírovány pokaždé jinými režiséry. Ještě donedávna se ale mluvilo o tom, že i pátý díl Ramba si uzme na paškál sám Stallone. Nejspíše tomu ale bude tak trochu jinak.

Nové zprávy hovoří o režiséru Adrianu Grunbergovi. Grunberg za sebou nemá nikterak bohatou filmografickou minulost, ale většina projektů, na kterých se jakýmkoliv způsobem podílel, dopadla přinejhorším chvalitebně. Pracoval na některých epizodách z úspěšného seriálu Narcos (první a třetí série). Jako asistent režiséra se podílel na osmi epizodách mysteriózního Sense8 – také vysoce kvalitní seriál. Stejně tomu tak bylo u druhého Jacka Reachera s podtitulem Nevracej se. Pokud bychom chtěli o Grunbergovi mluvit jako o filmovém tvůrci, vypíchnout si zaslouží jeho jediný snímek Moje letní prázdniny (anglicky Get the Gringo). Ten se těšil především pozitivním ohlasům a doteď se může chlubit svým 81 % skórem na Rotten Tomatoes. Sluší se zmínit, že Narcos je pátému Rambovi tématem velmi podobný. Drogy, kartely, zbraně a prostituce nechybí ani v jednom ze zmíněných.

Nový Rambo by mohl být dobrým milníkem v Grunbergové kariéře. Nebude lehké navázat na několik let relaxující sérii. Můžeme ale počítat s tím, že pokud nastanou nějaké komplikace, Stallone určitě rád pomůže.