Trailer #2: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) – Epický návrat do světa čar a kouzel

Svět čar a kouzel v listopadu uveřejní již jubilejní desátý díl Potterovské ságy. Nejnovějším přírůstkem jsou druhá Fantastická zvířata s podtitulem Grindelwaldovy zločiny, nikoliv další Harry Potter. Co od nich můžeme čekat? Budou Grindelwaldovy zločiny lepší než první díl?

J. K. Rowlingová je převelice kvalitní spisovatelka, která vytvořila univerzum, jenž toho má dosti co nabídnout. Když pomineme střídavou kvalitu dílů Harryho Pottera, která má bezpochyby své rezervy, můžeme s hrdostí prohlásit, že všechny díly ze série jsou kvalitní. První Fantastická zvířata a kde je najít byly přijaty vesměs nadprůměrně. S upřímnou radostí na rtech si můžeme oddychnout. Druhý díl totiž vypadá prozatím ještě o něco lákavěji.

Ať už jde o minimalistické potterovské tóny okořeňující už tak epickou hudbu, které vyvrcholí na samotném konci, či akčnost a napínavost traileru. Všechno to funguje tak, jak by mělo. A i přestože z toho není tolik cítit ten potterovský feeling, touhu po návratu do onoho velkolepého magického světa jsme pravděpodobně dostali všichni.

Na druhou stranu se musím přiznat, že jsem z toho měl nehezký pocit, že už poněkolikáté koukám na to samé, akorát v jiném kabátu. Není tu zas tolik pozoruhodných a nápaditých scén, které by přikovali k monitoru. I tak jsou ale má očekávání na velmi vysoké úrovni.

Během necelých dvou minut se podíváme do kouzelných Bradavic, špinavých ulic New Yorku, ale hlavně na ta roztomilá fantastická zvířata z kufříku, která budou doprovázet Eddieho Redmayna při jeho cestě za dobrodružstvím a vítězstvím proti zlu. V hlavních rolích nebude chybět ani Katherine Waterston, Jude Law, Dan Fogler, Ezra Miller a hlavně Johnny Depp v kostýmu Grindelwalda.

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny mají v tuzemských kinech premiéru 15. listopadu. Nezbývá než doufat, že se z nich nestanou jen další nezáživná a s každým dílem kvalitou se snižující spin-offová série.