TOP 10: Nejlepší filmy Dwayna Johnsona

Dwayne „The Rock“ Johnson je jeden z nejlépe vydělávajících herců Hollywoodu. Bývalý wrestler neukazuje na plátnech jen svou akční stránku, ale i cit pro komedii.  Ve svém nejnovějším počinu bude v roli bezpečnostního experta zachraňovat nevinné ve filmu Mrakodrap. Filmů natočil již nespočet, pojďme se kouknout na ty nejlepší z nich.

10) Mumie se vrací (2001)

Druhý díl dobrodružné podívané, která nás stejně jako napoprvé přivedla do starého Egypta. Rick a Evelyn musí opět čelit Imhotepovi, který se tentokráte rozhodl přivést k životu Krále Škorpiona a s jeho pomocí ovládnout svět. Johnson zde ztvárnil zmíněného krále a jeho prostor na plátně byl spíše jen takovým štěkem. Větší část byla dána jeho digitálnímu já, které bylo ztvárněno napůl jako obří škorpion a napůl jako člověk.

9) Král Škorpión (2002)

Ač Král Škorpión dostal v druhém dílu Mumie málo času, evidentně zaujal. O rok později totiž dostal samostatný film, zde již bez digitálního faceliftu. Dočkali jsme se tak prohloubení příběhu o legendárním válečníkovi, který se postavil zlotřilému Memnonovi. Navštívíme starověký Egypt, uvidíme několik vcelku vtipných scének a budeme se bát o hlavního hrdinu ve spárech zla.

8) G.I. Joe 2: Odveta (2013)

Pokračování osudů elitního týmu vojáků ovládající nejmodernější technologie přineslo to samé jako první díl. Plno akčních scén aspirujících na vysoký „cool faktor“, souboje ninjů ovládajících různá bojová umění a samozřejmě hromada výbuchů. Typická popcornovka se řídí klasickým heslem „pokračování musí být epičtější“ a šlape na plyn ve všech ohledech.

7) Hercules (2014)

Pohled na řeckého poloboha trochu jinak. Ten tu nemá žádné nadpřirozené schopnosti a má lidský rozměr. Bájní mytologičtí tvorové jsou tu ve finále ukázání jako čisté povídačky s opodstatněním v reálném světě. Legendy tu vznikají především díky překrucování pravdy a Hercules je tu prezentovaný jako nájemný žoldák. Společně se svými přáteli přijmou zakázku pro domněle uzurpovaného tráckého krále. Příjemná jednohubka. Děj rychle odsýpá, akce je tu také dost a rovněž potěší boření mýtů. Jen zapomeňte na Petiškovy příběhy.

6) Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)

Kdo by nechtěl být polobohem? Animák soustředící se na mladou dívku, která chce zachránit svůj ostrovní lid. Aby tak učinila, vydá se na nebezpečnou cestu, při které narazí na poloboha Mauiho. Snímku nechybí vtip, zdařilý vizuál a na své si přijdou i milovníci písní, o muzikální čísla zde není nouze.

5) Pot a Krev (2013)

Komedia Michalea Baye vypráví příběh tří milovníků fitness, kteří se rozhodnou rychle zbohantout. Vymyslí plán jak toho dosáhnout- unesou pracháče a za výkupné ho propustí. Nicméně vše se trochu zkomplikuje a místo lehce vydělaných peněz dostanou kumpáni jen odměnu v podobě policejního vyšetřování jejich osob. Jak by vypadali Dannyho parťáci, kdyby místo elegánů v kvádrech hráli prim namakanci se smůlou lepící se jim na paty.

4) Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)

Původní snímek s Robinem Williamsem v hlavní roli patří ke klasice devadesátých let. Nápad postavený na trochu intenzivnější deskové hře z prostředí džungle a k tomu pěkné vizuální efekty vytvořily důvody, proč Jumanji bylo tak populární. Všem bylo jasné, že dříve nebo později vznikne pokračování. A na něj skutečně došlo. Deskovou hru nahradila herní konzole a Robina Williamse vystřídala parta čtyř náctiletých. Ti se ve víru hry přemění ve své avatary a většina z nich na tom vydělá. Kromě Skály jsme na plátnech mohli uvidět Jacka Blacka, Kevina Harta či Karen Gilian. Kvalitativně sice volné pokračování nedosahuje na svého předchůdce, ale i tak nezklamalo.

3) Vítejte v džungli (2003)

Džungle v názvu podruhé. Bývalá hráč NFL se zde zhostil role vymahače, který pro svého zaměstnavatele udělá téměř vše. Za odměnu je mu slíbený dostatečný finanční obnos k otevření vlastní restaurace. Ovšem při jedné z práciček často (i když nerad) využívající svou fyzickou sílu narazí. Dostane totiž za úkol dovést šéfovi zpět svého syna Travise. Tento upovídaný podvodník trávící svůj čas v hluboké džungli se k otci zrovna vrátit nechce. A aby toho nebylo málo, musí se Beck vypořádat ještě s despotickým Hatcherem, který svým zaměstnancům rozhodně nedělá dobře. Svěží komedie s akčními prvky staví především na chemii Johnsona a Seana Williama Scotta. Toto duo dělá ze snímku vtipnou buddy komedii s rychle plynoucím dějem.

2) Série Rychle a zběsile (od 5. dílu, 2005)

Dojná kráva, která každým dílem otřásá rekordy co se týče zelených chechtáků. Dwayne zde ztvárnil agenta Hobbse, který jde nejdříve Domovi a jeho partě po krku, ale to se později změní. Jeho drsňák zde nejde pro hlášku ani ránu daleko a skvěle zapadl do již rozjeté série plné aut, výbuchů a přepálených akčních scén.

1) Kráčející Skála (2004)

Bývalý člen zvláštní jednotky americké armády Chris Vaughn se jednoho krásného dne vrátí zpět do svého rodného městečka, kde se chce poklidně a nikým nerušeně žít. To se však neuskuteční, když si vjedou do vlasů s místním majitelem kasina. Povedený záporák a svižné scény, kde hraje prim násilí a dynamika. Celému snímku dominuje scéna, v které udatný rek přijde do kasína ozbrojený kusem trámu. Hrdina tohoto článku zde dokázal, proč má zrovna on přezdívku „Skála“