MCU v rukou žen

Filmový svět Marvelu kvalitativně roste téměř s každým dalším filmem, ale pár zlých jazyků by tvrdilo, že mu stále něco chybí – větší diverzita. Na plátnech nám své příběhy vyprávěli Thor, Iron Man či Kapitán Amerika, ale na sólovku nějaké ženské hrdinky zatím nedošlo. A to se podle všeho brzy změní.

Kevin Feige, prezident Marvel Studios, při nedávném rozhovoru odhalil budoucí plány celého MCU. Kromě již potvrzených snímků jako Captain Marvel se rozmluvil o tom, že v následující fázi (v pořadí již čtvrté) by měla být víc jak polovina hlavních postav ženami. Vedle již zmíněné sólovky Captain Marvel se můžeme dočkat tak dalších hrdinek. A že jich je v komiksovém světě z tohoto nakladatelství požehnaně.

Cestu představitelkám něžnějšího pohlaví zcela jistě na filmových plátnech vyšlapala Wonder Woman. Snímek od konkurenčního DC snad jako jediný potěšil kritiky i diváky. A ti to dokázali náležitě ocenit i skrze své peněženky při návštěvě kin. Šéfové z Marvelu pochopili, že nastal zkrátka ten pravý čas přivést v komiksovém světě na plátnech větší úlohu ženám. V Černém Panterovi jsme mohli vidět plno silných a skvělých ženských postav a tím to neskončilo. Gamora, Black Widow, Nebula, Valkýra… MCU nabízí plno zajímavých hrdinek, které by si zasloužily vlastní filmy. Rozhodně nebyly do počtu a mnohdy předčily své mužské kolegy. V minulosti jsme se sice dočkali již ženských sólovek jako jsou Elektra či Catwoman, ale ty čest svým předlohám neudělaly. Nová vlna hrdinek v čele s Captain Marvel či Black Widow mohou dokázat, že je stejně kvalitní jako jejich testosteronové protějšky.