Manžel na zkoušku aneb pomsta namyšlenému boháčovi

Prázdninové období je ideálním časem pro odlehčené komedie a jednou takovou je například americký snímek Manžel na zkoušku s Annou Faris v hlavní roli.

Kate je zdánlivě průměrná žena, svobodná matka, která se má co ohánět, aby svou rodinu uživila. Práce uklízečky ji nenaplňuje, ale vyhazov ji životní situaci značně zkomplikuje. Rozmarný a panovačný, ale velmi movitý, zákazník Leonardo Montenegro se s Kate nepohodne a připraví ji o práci. Osud jej však potrestal nehodou a ztrátou paměti, a když se o tom Kate společně s kamarádkou dozví, rozhodne se předstírat, že je Leonardova žena a vrátit mu jeho nevychované jednání. Ohromený muž se jen těžko smiřuje s manuální prací, třemi „dcerami“ a životem bez luxusu, ale jak se říká praxe dělá mistra, a po pár týdnech se Leonardo do role vžije natolik, že si s ním Kate a její děvčata připadají jako kompletní rodina. Pravda však jednoho dne musí vyjít najevo, a je otázkou, jestli ona zamýšlená pomsta spíš neuškodí Kate namísto Leonarda.

Film je inspirován zápletkou staršího snímku Přes palubu z roku 1987, kde však byly hlavní role obráceny: Goldie Hawn byla zbohatlicí, co Kurta Russla z rozmaru vyhodila. On se pak vydával za jejího muže a odvedl si jí domů ke třem synům. Přes palubu režíroval Garry Marshall, jenž má na kontě třeba populární Pretty Woman.

Režie Manžela na zkoušku pak připadla Bobu Fisherovi a Robu Greebergovi, který se v minulosti podílel na tvorbě populárního seriálu HIMYM. Fisher se pro změnu většinu kariéry soustředil na scenáristiku, konkrétně lze zmínit například Nesvatbovy a komedie o potrestaném milionáři je pro něj režijním debutem. Jak už bylo zmíněno, hlavní ženskou roli Kate ztvárnila Anna Faris (Ztraceno v překladu, Mazlíček) a postavu boháče zpodobnil Eugenio Derbez (Bez návodu). Snímek vstoupí do českých kin již 5. července.