Jurský svět 2 má v kapse miliardu

Pátý díl jurského dobrodružství, který u nás v kinech řádí od 21. června, si na konto připsal první obrovský úspěch. Podobně tomu tak bylo před třemi lety, kdy první Jurský svět za pouhý první víkend vydělal přes 200 milionů dolarů. Celosvětově se blížil ke dvěma miliardám, ale zbývalo mu utržit ještě něco málo přes 300 milionů. Jak si vede jeho nástupce?

Jurský svět: Zánik říše si při otvíracím víkendu vyřval suverénních 150 milionů, což je sice oproti prvnímu Jurskému světu nižší částka, ale stále velmi pozitivní. Momentálně si dvojka vede velmi dobře a za svojí první vydělanou miliardu se nemusí vůbec stydět. Pro Universal je již sedmým filmem, který překročil tento milník. V žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob si nedávno ulovil 25. místo. Aby se dostal alespoň do top 20, bude muset vydělat více než druzí Piráti z Karibiku, třetí Toy Story, povstalý Temný rytíř, čtvrtí Transformeři a bondovka Skyfall.

Uvidíme, jak si nový Jurský svět povede dál. S rukou na srdci můžeme takřka potvrdit, že dvojnásobku tržeb se nedočká. Pyšnit se ale rozhodně může. Je možné, že díky méně pozitivním recenzím film vydělá méně? Zatím to tak nevypadá. Bude zajímavé sledovat, jak se bude dařit třetímu Jurskému světu, který by měl mít premiéru pravděpodobně roku 2021.