Co se děje s Gambitem

Pokud jste viděli X-Men Origins: Wolverine, možná si vybavíte, že jednou z těch vyčnívajících postav byl mutant zvaný Gambit. Ten by se měl příští rok dočkat vlastního filmu. Pracuje se na něm vůbec, nebo jej Fox poslal do věčných lovišť?

Už v roce 2014 světem začaly kolovat zvěsti, že postavu Gambita si zahraje samotný Channing Tatum – jedna z nejslavnějších hvězd komediálních snímků. Srpen 2015 přišel s potvrzením, že tyto spekulace byly pravdivé. Velkým otazníkem zůstává, proč se po čtyřech letech práce neobjevuje ani jediný náznak, který by nás alespoň utěšil tím, že se na filmu stále pracuje.

Jestliže Gambit opravdu dorazí v roce 2019, byl by v pořadí již třetím x-menovským filmem, který by šel do kin v jeden a ten samý rok. Dva filmy z X-men univerza se z aktuálního roku odložily na ten následující. Řeč je o X-Men: Dark Phoenix (14.2.2019) a taktéž o temnějších Nových mutantech (1.8.2019). Bohužel je tedy velice nepravděpodobné, že k tomuto dojde.

Hlavním představitelem zůstává Channing Tatum a premiéra je stále naplánována na 6. června 2019. Podle novějších informací je Gambit stále ve fázi vývoje. Momentálně však nezbývá nic jiného než doufat, že se na projektu nepřestalo pracovat a že jednou doopravdy vznikne. Bůhví, možná už příštím rokem budeme sedět v kině a užívat si Tatumovo hláškování.