Chystá se film o záchraně fotbalového týmu z thajské jeskyně

O záchranné misi uvnitř thajské jeskyně se v posledních dnech psalo často. Jedná se o jednu z nejikoničtějších příhod tohoto roku. Hollywood přišel s nápadem převést tuto událost na velké plátno. Co můžeme očekávat?

Hollywood nelení a momentálně se nachází na úpatí horského jeskynního systému v Thajsku. V dobu, kdy na místo dorazil, se na území odehrávala záchrana 12 chlapců fotbalového týmu, jejichž věk se pohybuje v rozmezí 11 až 16 let. S nimi uvnitř uvízl i trenér, jehož vyproštění dvoutýdenní záchranou misi dnes ukončilo. Dva američtí producenti již o fotbalovém týmu Wild Boars zjišťují podrobnější informace, aby mohli začít pracovat na jejich novém projektu.

„Vidím to jako velký hollywoodský film s hereckými hvězdami,“ řekl Michael Scott, řídící partner společnosti Pure Flix, pro AAP v Chiang Rai.

Scott věří, že záchranný příběh o jeskyni, který bude taktéž soustředěn životem dvou britských potápěčů, kteří chlapce objevili, je perfektním námětem pro Pure Flix. Jejich prozatím největším úspěchem je film God’s Not Dead (2014), který s rozpočtem 2 miliony utržil přes 100 milionů dolarů. Scott mimo jiné prozradil, že produkce začne pravděpodobně koncem roku 2019.