Black Widow dostane na starost Cate Shortland

Pokud v něčem filmové universum Marvelu zaostává za DC, tak jsou to ženské hrdinky. Respektive sólový film s jednou z nich. Tady jim právě Warneři vyfoukli rybník s povedenou a úspěšnou sólovkou Wonder Woman, která na rozdíl od zbytku DCEU zaznamenala úspěch jak u diváků, tak u kritiků. Marvel ale rozhodně v budoucnu zaspat nehodlá, ba naopak. Ženských superhrdinek s vlastními filmy bude pod jeho hlavičkou brzy opravdu požehnaně. Krom nejbližšího uvedení Captain Marvel, na kterou odkazovala už potitulková scéna v Infinity War, se mimo jiné chystá i film s jednou z nejoblíbenějších komiksových hrdinek současnosti; Black Widow. A jak už titulek napovídá, známo je nyní i jméno režiséra.

Respektive režisérky. Nebyl by to vpravdě ženský film, kdyby se jej, podobně jako u Wonder Woman, neujala dáma. V případě Black Widow to bude australská filmařka Cate Shortland, známá zejména pro válečné drama Lore z roku 2012. A o tom, že je to úspěch svědčí fakt, že než byla pro režii vybrána, jednalo se prý s celkem 70 adepty na post režiséra. Shortland se tedy nakonec upsala k režii filmu se špionskou hrdinkou s temnou minulostí, kde si hlavní roli zahraje pochopitelně Scarlett Johansson.

První verzi scénáře, u které ovšem není jisté, jestli se použije, napsala Jac Schaeffer. Cokoli bližšího ohledně filmu není známo, nicméně má se za to, že se podobně jako již zmíněná Captain Marvel (která je dokonce zasazena do devadesátých let) bude odehrávat před událostmi v prvních Avengers. Pravděpodobně se dočkáme originu, který byl nastíněn ve flashbackové scéně v Age of Ultron. Vrátíme se tedy ještě před první výskyt Black Widow, který se uskutečnil v druhém dílu Iron Mana? Zní to pravděpodobně.

Black Widow bude hned druhý snímek s ženskou hlavní protagonistkou v rámcu MCU. Zároveň je to jeden z fanoušky dlouhodobě nejvíce požadovaných filmů. I samotná Johansson pro hrdinku sólové dobrodružství chtěla. Datum premiéry zatím nebylo oznámeno, a patrně to ještě chvíli potrvá. Přesto je vše na dobré cestě. Mohla by se z toho vyklubat poněkud netradiční marvelovka; špionážní thriller, držící se více při zemi. Vzhledem k tomu, že i v druhém filmu s Captainem Americou to fungovalo, snad se to podaří i v tomto případě…