Trailer #1: Welcome to Marwen (2018) – Kouzelný příběh od Roberta Zemeckise

Oscarový režisér Robert Zemeckis chystá další film, o kterém se už nyní mluví jako o dalším Forrestu Gumpovi, tedy jako o jednom z nejoriginálnějších snímků roku. Welcome to Marwen se zaměří na příběh, tentokrát založený na skutečných událostech, příběh sledující boj zlomeného muže, který klid nachází ve specifické formě umělecké imaginace, pozvedající ducha. Venku je první trailer a nese v sobě prvky toho nejlepšího, co nám jmenovaný filmový tvůrce přinesl.

Hlavním dějovým motivem je vyrovnání se s prodělaným traumatem, kdy si hlavní hrdina trpící amnézií, který byl (i ve skutečnosti) za barem téměř ubit k smrti a následně strávil devět dní v kómatu, vytvoří fantastické město, do něhož obsadí lidi, které zná, mimo jiné i útočníky, jenž jej napadli. Ve filmu bude kombinována animace s živými herci.

V hlavní roli se pod režií Roberta Zemeckise představí Steve Carell, dále pak Merritt Wever, Eiza González, Gwendoline Christie, Diane Kruger, Leslie Mann, Janelle Monáe, Leslie Zemeckis, Siobhan Williams, Neil Jackson, Matt O’Leary, Falk Hentschel, Stefanie von Pfetten, Matthew Kevin Anderson, Veena Sood, Robert Mann. Snímek má u nás stanovenou premiéru na konec ledna.