Trailer #1: Tichá bouře (2018) – Matthew McConaughey zabíjí pro Anne Hathaway

27. září budou česká kina uvádět premiéru filmu Tichá bouře, ke kterému se před několika dny objevil první trailer. V hlavních rolích se opět potkávají Matthew McConaughey a Anne Hathaway, kteří ukázali už ve filmu Interstellar, že jim to spolu herecky klape. Serenity je, jak uvádí distributor, neo-noir thriller. Scénář i režii má v rukou Steven Knight (Taboo).

Děj se odehrává na karibském ostrově, exotické barvy ale zatemňuje hra světla a stínů a všechny techniky vlastní noir vizuálu. Z několika málo úryvků dialogů v traileru zazní i jednoduché repliky zahrávající si s polaritou dobra a zla, což je také znak typický pro film noir.

Baker Dill (McConaughey) je kapitán rybářské lodi usazený na malém karibském ostrově, kde jej ale dohání jeho minulost. Jeho bývalá jej vyhledá a požádá, aby se zbavil jejího současného tyranského manžela. Mysteriózní trailer napovídá, že to nebude tak jednoduché a kolem jedné smluvené vraždy se zrodí mnohem komplikovanější zápletka.

Nový trailer filmu Serenity je bohužel dost útržkovitý, jako celek funguje spíš zmatečně a divák může jen hádat, co od filmu čekat. Není zcela zřejmé, jestli slibovaná mysteriózní vlna nebude jen nezvládnutý narativní zmatek. Dvojice hlavních protagonistů, žánr film neo-noir a konečně i avizovaná zápletka nicméně stojí za to, abychom se na Serenity těšili.