Matthew Vaughn chystá návrat série Kick-Ass

Režisér, který stojí za X-Men: První třídou, Hvězdným prachem a oběma Kingsmany, má plán, jak vrátit k životu sérii Kick-Ass. Ta vychází ze stejnojmenné komiksové série, zahrnující i sólový komiks Hit-Girl vytvořený scénáristou Markem Millarem a kreslířem Johnem Romitou Jr. Právě Vaughn se svou produkční společností Marv se navrací k látce, kterou nakopl v roce 2010. Zatím není známo, kdy by první film měl jít do kin, či jak moc bude podobný těm již natočeným, natož kdo v něm bude hrát. Nicméně i tak to zní velmi zajímavě.

Pokud bude Vaughn nový Kick-Ass režírovat, patrně to chvilku potrvá, protože s rozjíždějícím se universem okolo Kingsman (kteří mimochodem také vychází z komiksu od Marka Millara) se dle všeho loučit nehodlá. Naopak. Krom třetího dílu je totiž v plánu i spin off. Nová verze ostré parodie na superhrdinské příběhy by ale mohla být opravdu výborná. Nejen proto, že by tak Vaughn dostal možnost napravit neslané nemastné dojmy z Nářezovy dvojky, kterou sice nerežíroval on, ale s velkým ohlasem se nestřetla. Navíc mu toto „oživení“ dá možnost zabrousit mnohem hlouběji do komiksové předlohy a protlačit toho do filmu co možná nejvíce.

Když jsme u toho oblíbeného zabrušování, Vaughn uvedl, že by nebylo špatné uvést na plátno postavu Patience Lee. Ta je totiž nástupkyní původního nositele žlutozeleného kostýmu Kick-Ass. Tím by tedy nejen odpadlo porovnávání s předlohou, ale film by měl patrnější a aktuálnější vazbu na komiks samotný, protože momentálně je právě Patience Lee hlavní protagonistkou série. Zájem o roli už projevila herečka Tessa Thompson, kterou můžeme kupříkladu znát jako Valkýru z hitu Thor: Ragnarok. Ta se na roli afroameričanky, která před obléknutím kostýmu sloužila v armádě, nejen perfektně hodí, ale má zkrátka už s komiksovou postavou zkušenosti a navíc je vycházející hvězdou, takže by to byla jednoduše velmi dobrá volba. Nezbývá než doufat, že se projekt rychle pohne dopředu a uvidíme filmy s Kick-Ass a Hit-Girl spíše dříve, nežli později.