Sylvester Stallone si popáté zahraje Ramba

Podle nových zpráv se v novém pokračování série, nazvaném Rambo: New Blood, střetne ikonický válečný veterán John Rambo s mexickým drogovým kartelem. Zatím poslední, čtvrtý díl byl překvapivě povedenou brutální akční řežbou (přesto celkem vlažně přijatou), a tak je otázka, jak to bude s Rambem vypadat nyní, o více jak deset let později. Nikdo bohužel nemládneme a osobně mám trochu problém uvěřit, že Stallone ve svém věku akční film utáhne. Samozřejmě bude záležet na celkovém pojetí a může se z toho vyklubat výborný film. Podívejme se tedy na to, co o pátém Rambovi zatím víme…

Neočekává se, že bude Stallone tento film režírovat. Podtitul New Blood přímo odkazuje na první film, jehož druhý název zněl First Blood. To značí, že se bude jednat o film poslední, uzavírající. Nebo možná restart? Není zatím jisté, kdo se režie ujme, nicméně produkce by měla začít letos v září. Sly momentálně pracuje na Creed 2, pokračování restartu/rebootu úspěšné série, kdy se v prvním Creedovi boxer Rocky Balboa stáhl do pozice mentora a trenéra. Podobně jako právě u druhého Creeda, i k pátému Rambovi by měl Stallone napsat scénář. Produkce se pak zhostí Avi Lerner, který v minulosti produkoval Expendables.

Zápletka by se měla točit okolo toho, že stárnoucí Rambo pracuje na ranči, když je zničehonic dcera jeho kamaráda unesena. Rambo následně překročí hranici Mexika a sbírá síly pro střet s brutálním drogovým kartelem. Přímočaré a prosté, stejně jako odhad toho, jak se příběh bude vyvíjet dál. Pokud se však projektu tvůrci ujmou stejně důsledně, jako vznikající série Creed, mohlo by toto oživení stát za to. Stallone v minulosti uvedl, že Ramba už hrát nechce, patrně hlavně kvůli nepříliš velkému úspěchu jeho pokračování, ale zjevně si to rozmyslel.

Jelikož projekt je na nejlepší cestě k realizaci, určitě se v nejbližší době vyskytnou zase nějaké ty nové informace. Nezbývá tak než držet palce a doufat že další část kultovní „bijákové“ série, která je tu už od osmdesátých let, bude opravdu stát za to.