Ghost Stories: Britská duchařina s Martinem Freemanem

Vysoké teploty jsou v současnosti v Česku na denním pořádku, avšak pokud chcete zažít mrazení po těle, které není způsobeno klimatizací, nový hororový snímek Ghost Stories může být tím správným prostředkem. Jak dopadne skeptický profesor, který se věnuje odhalování nadpřirozených jevů, jehož poslední případ podkope jeho schopnost racionálně uvažovat?

Phillip Goodman se věnuje řešení případů, v nichž figurují zdánlivě nevysvětlitelné síly a příliš si nepřipouští, že by existoval nějaký, který by se nedal vyvrátit pádnými argumenty. Jednoho dne se však dostane ke složkám tří mužů, kteří tvrdí, že byli přímými svědky existence nadpřirozených jevů. Hlídač Tony, teenager Simon a bankéř Mike postupně nedůvěřivému Goodmanovi odhalují své příběhy, a čím víc se vyšetřovatel dostává pod povrch těmto záhadám, tím víc chápe, že vše, nač během své kariéry do té doby narazil, se nemůže rovnat hrůzám, kterým bude muset čelit nyní.

Hlavní roli vyšetřovatele Goodmana si v tomto hororu střihl Andy Nyman, který se rovněž podílel na režii a tvorbě scénáře. Obě neherecké pozice pro něj byly debutem, do té doby pro stříbrná plátna Nyman netvořil. To samé platí i pro druhého muže spolupodílejícího se na snímku Ghost Stories – Jeremyho Dysona, ten se ale na plátně neobjeví. Herců je ve filmu pomálu, avšak nechybí tam populární jména jako je Martin Freeman nebo Alex Lawther. Tato hororová podívaná vstoupí do tuzemských kin již 7. června 2018.