Avengers mají dvě miliardy. Jako čtvrtý film historie

Nejnovější marvelovka splnila svůj cíl a raduje se z překonání bájné finanční mety. Tony Stark a spol. vytežili ze světových kin už dvě miliardy dolarů a stále nezastavují!

Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Tato otřepaná fráze dokonale vystihuje snažení současného studia MCU, respektive Disney. Rozšířený filmový vesmír s komiksovými postavičkami ze stáje Marvel Comics se zařadil do prestižního dvoumiliardového klubu a nevypadá to, že bychom se bavili o posledním úspěchu této v současnosti nejsilnější filmové značky.

Před Infinity War jsou v historickém žebříčku už jen nedostižní giganti Jamese Camerona Avatar (téměř 2,8 miliardy) a Titanic (2,2 miliardy), na které z povzdálí pokukuje sedmá epizoda Star Wars: Síla se probouzí (2,06 miliardy). Avengers momentálně ztrácejí na příběh z předaleké galaxie ani ne 70 milionů dolarů, což jistě nezní jako nepřekonatelná meta. Nejmocnější komiksoví hrdinové světa však už v kinech pomalu vyklízejí pole a tak se pořadí top 3 nejspíš měnit nebude. I tak jde ale o naprosto výjimečný výkon. Gratulujeme!