Trailer #1: Bohemian Rhapsody (2018) – Sladce hravá zhýralost

Prvního listopadu má do českých kin dorazit film z produkce 20th Century Fox, biografický snímek o Freddie Mercurym a kapele Queen, jak název nepokrytě napovídá. Hlavní roli dostal Rami Malek, který se divácky zapsal především rolí psychotického hackera Elliota v seriálu Mr. Robot. A to je právě to nejmilejší překvapení, které mi minutka a půl traileru přinesla: Malek co by požitkářský zhýralý bohém, který mu sluší stejně jako asociální programátor.

Původně měl Freddieho hrát Sacha Baron Cohen, ten ale od projektu ustoupil, údajně kvůli neshodám se členy kapely Queen. Druhý nečekaný twist během natáčení byla změna režiséra. Původní režisér, Brian Singer, byl asi v polovině natáčení propuštěn a nahrazen Dexterem Fletcherem, který má režisérské portfolio sice nevelké, ale je na něm sladko-trapná biografie olympionika ve sjezdovém lyžování, Eddie the Eagle. 

Právě vizuální “retro” obraz a hravost z Eddieho lze rozpoznat i v traileru Bohemian Rhapsody. Super rychlý střih úryvků scén nedává uhádnout moc z děje, ale atmosféra slibuje hodně. Nesrovnávají se lajny bílého prášku, nestříká whisky a testosteron, jak by se dalo čekat. Místo toho se tu střídají záběry z koncertů a záběry, co slibují podívanou na hranici zběsilé zhýralosti a milé trapnosti a hravosti každodenního života rock’n’rollového showbyznysu.