Chris Evans si zahraje v katastrofickém thrilleru Greenland

Oblíbený nezávislý režisér Neill Blomkamp, který má na svém kontě kultovní film District 9, povedený nezávislý krátkometrážní film Rakka již méně úspěšné Elysium či z nejnovější tvorby také kraťas: projekt Adam, chystá zase jednou něco velkého. Půjde o film, nesoucí název Greenland. Podle nejnovějších zpráv by se měla zapojit i hvězda Marvelu, která poslední řadu let září v roli superhrdiny Captaina Americy. Ano, řeč je pochopitelně o Chrisi Evansovi. Ten nedávno naznačil, že po vyvrcholení druhé části Infinity War, už možná nebude dále v roli komiksového supervojáka pokračovat a prodlužovat si kontrakt.

To mu pochopitelně poskytne větší volnost. Co víme bezpečně je, že se rozhodl pro docela odlišný typ filmu, jímž obohatí svou kariéru. Rozhodně si teď bude mít z čeho vybírat. Jednou z takových pomyslných filmových vlaštovek by měl být právě Blomkampův nejnovější projekt Greenland. V něm by měl Evans ztvárnit hlavní úlohu. Detaily okolo zápletky jsou zatím příslovečně řečeno drženy pod pokličkou, nicméně o snímku se hovoří jako o příběhu rodiny, bojující o přežití uprostřed kataklyzmatické globální katastrofy.

Vzhledem k názvu a Blomkampově častému zachycování současných problémů by mohlo jít o počin, odkazující na globální oteplování a velké klimatické změny s ním dlouhodobě spojované. Greenland bude produkovat Basil Iwanyk (Sicario: Nájemný vrah). Blomkamp měl režírovat nový snímek s Vetřelci, nazývaný prostě Alien 5 do něhož měl v plánu přivést zpět kupříkladu Sigourney Weaver, k čemuž ale hlavně díky Scottovu Prometheovi a následně Covenantu nedošlo (více si o tom všem můžete přečíst zde).

Tak či tak nezbývá než rozhodně zajímavému filmovému tvůrci držet palce. Neotřelý styl rozhodně má. Snad se Greenland vydaří a zase ho nakopne do filmových výšin.