Trailer #3: Jurský svět 2: Zánik říše (2018) – Přesun ke komornímu hororu?

Druhý Jurský svět půjde nejspíš trochu jiným směrem, než první díl. Od velkolepých bitev mezi pravěkými monstry se série přesouvá spíš ke komornějšímu hororu a většímu důrazu na lidské padouchy.

Protože z dinosauřího ostrova se stala kritická oblast, musejí být dinosauři přesunuti jinam. Pochopitelně tam, kde je lze komerčně využít a kde bude větší prostor pro chamtivou společnost InGen, skutečné padouchy série.

V novém traileru vidíme překvapivě málo veleještěrů, kteří se prohánějí po volných pláních. Místo toho se tísní v uzavřených temných prostorech, což na jednu stranu vyjadřuje zbavení svobody, na druhou stranu posiluje hororovou atmosféru a větší napětí pro postavy, které se v těch prostorech tísní s nimi. Ať už jde o kontejner, přepravující tyranosaura, aukční síň, kde pravěkého dravce rozčilují fotografové nebo dětský pokoj, kam se za malou holčičkou přijde podívat raptor, lidé rozhodně nejsou v úzkých prostorách v bezpečí. A jak trailer postupně ukazuje zvířata ve stále volnějším prostoru a Jeff Goldblum pokračuje v apokalyptických proslovech, tušíme, že to nebude říše dinosaurů, co tu bude zanikat. Ještě že Chris Pratt je stále stejně drsný a po ruce má raptořího parťáka Blue, který mu opět kryje záda.

Zdroj: Obrazor.cz