TOP 9: Dubnové novinky na DVD a Blu-ray

Venku sice panují letní teploty, to ale nemění nic na tom, že by si filmový fanda nemohl přijít na své. A že je v dubnu rozhodně z čeho vybírat.

Zabití posvátného jelena

Špičkový kardiochirurg žije spořádaný život se svou spořádanou ženou a dvěma dětmi. Je v něm jediná podezřelá věc: šestnáctiletý Martin, s nímž se vídá a kterého pomalu, ale jistě zatahuje do své rodiny. Aniž by to věděl, přivolává na sebe tragédii antických rozměrů. I když se Martin zdá být obyčejný teenager, ve skutečnosti v něm dříme schopnost, pro kterou neexistuje racionální vysvětlení.

Na DVD od 13.4.2018 | CSFD: 66% , IMDB: 7,1/10 | Koupit ZDE

Ferdinand

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“

Na DVD a Blu-ray od 18.4.2018 | CSFD: 72% , IMDB: 6,7/10 | Koupit ZDE

Milada

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí.

Na DVD od 18.4.2018 | CSFD: 59% , IMDB: 5,8/10 | Koupit ZDE

Nádech pro lásku

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám.

Na DVD od 18.4.2018 | CSFD: 72% , IMDB: 7,1/10 | Koupit ZDE

Jumanji: Vítejte v džungli!

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli – zvanou Jumanji – ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) „o horního půl metru těla“ a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát – musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně – jinak ve hře uvíznou navěky…

Na DVD a Blu-ray od 25.4.2018 | CSFD: 73% , IMDB: 7,0/10 | Koupit ZDE

Přízrak

Když na společné pouti životem ztratíte milovanou osobu, zpomalí se čas. Zrovna ve chvíli, kdy si ze všeho nejvíc přejete, aby rychle pádil kupředu a odplavil všechny jitřivé vzpomínky. A jste-li přízrak, jenž po předčasné smrti nedokáže opustit náš svět, hodiny se leckdy zastaví úplně, nebo se dokonce rozběhnou pozpátku. Čtyři roky po svébytné elegii Ain’t Them Bodies Saints přichází David Lowery s neméně podmanivou filmovou meditací o lásce i éterickém geniu loci domu jako bytosti pohybující se napříč staletími.

Na DVD od 25.4.2018 | CSFD: 63% , IMDB: 6,9/10 | Koupit ZDE

Ladíme 3

S titulem mistra světa v a capella zpěvu v normálním životě nepřežijete. Tuhle drsnou lekci pochopí hrdinky úspěšné série Ladíme hned na začátku třetího dílu. Navzdory tomu není třeba se bát, že bychom opustili žánr hudební komedie. Všechny pěvky z Barden Bellas jsou zpět a znovu úžasně zpívají coververze těch největších současných hitparádových tahounů. A ani k tomu nepotřebují hudební doprovod. Holky totiž natolik otravuje realita všedního dne a marná snaha prorazit jinak než zpěvem, že touží po jakékoliv zámince, která by jim pomohla alespoň k jednomu společnému vystoupení. Tou záminkou se nakonec stane nabídka turné po amerických vojenských základnách rozmístěných v Evropě, kde budou vůbec poprvé zpívat v konkurenci kapel vybavených hudebními nástroji. Pěvky z Barden Bellas jsou naštěstí dost velké exotky na to, aby jim taková „nekalá“ konkurence vadila, zvlášť když vidí perspektivu urostlých kluků v uniformách a sexy evropských destinací. Nebyly by to ale ony, kdyby jejich evropskou šňůru neprovázela série ukrutných zmatků a šíleností, kterými zanechají snad ještě hlubší stopu než svým zpěvem.

Na DVD a Blu-ray od 25.4.2018 | CSFD: 57% , IMDB: 6,0/10 | Koupit ZDE

Matky na tahu o Vánocích

Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Ale určite nie pre mamy! Tri matky rebelky (Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn) už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu (a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti). Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. Akurát netušia, že čoskoro sa ohlásia hostia, ktorí s ich predstavou dokonalých sviatkov asi nebudú úplne súhlasiť – ich vlastné matky…

Na DVD od 25.4.2018 | CSFD: 56% , IMDB: 5,5/10 | Koupit ZDE

Čára

Adam Krajňák je otcem rodiny a zároveň také hlavou pohraniční kriminální skupiny, která pašuje přes slovensko-ukrajinskou hranici cigarety. V tomto okruhu nejbližších zastává nenahraditelnou roli starajícího se důvěrníka, ale také zásadového a nekompromisního vůdce, jemuž v rozhodujících okamžicích nechybí sebevědomí a temperament. Klidný souběh obou prolínajících se světů se však se vzrůstající nervozitou, obklopující nejistou budoucnost s nově budovanou hranicí schengenského prostoru, začíná pomalu otřásat. A když pak jedna z pašeráckých dodávek ztroskotá, spustí se nezastavitelná lavina konsekvencí, během níž bude muset Krajňák zpochybnit své vlastní mezníky, které dosud nechtěl překročit.

Na DVD od 25.4.2018 | CSFD: 66% , IMDB: 6,9/10 | Koupit ZDE