Kdo je Kay Cannon, režisérka nových Kazišuků?

Potrhlá komedie pro dospělé Kazišuci míří do našich kin. Svůj režisérský debut si odbyla scénáristka a producentka komediálních televizních seriálů Kay Cannon, jež byla třikrát nominovaná na cenu Emmy. Co od filmu můžeme čekat?

Kay Cannon udělala první větší díru do světa, když se podílela coby producentka a scénaristka na seriálu Studio 30 Rock, za který byla celkem třikrát nominovaná na cenu Emmy za nejlepší komediální seriál. Zlomový byl však rok 2012, kdy bylo její jméno vidět i na filmovém plátně. Napsala totiž scénář k hudebnímu filmu Ladíme! (Pitch Perfect) s Annou Kendrick v hlavní roli. Cannon u snímku sloužila i jako producentka a musela být ráda, že se příběh o dívčí a capella skupině s názvem Barden Bellas líbil nejen kritikům, ale i divákům. Rozpočet filmu byl totiž pouhých 17 miliónů a v kinech dokázal z celého světa nasbírat přes 110 miliónů. Logicky tak musela přjít dvojka.

Cannon opět napsala scénář a podílela se na produkci. Druhý díl však překonal veškerá očekávání. Kvalitativně byl možná o fous horší než jednička, nicméně diváci rádi chodili do kina. Ačkoliv rozpočet Ladíme 2 nabobtnal na 29 miliónů, celkové tržby přesáhly více jak 280 míčů, což samozřejmě potěšilo studio, protože posvětilo realizaci trojky.

Talentovaná scénáristka znovu dala dohromady příběh a dialogy, nicméně v sálech to nebyla taková sláva, podle kritiků se totiž jednalo zdaleka o nejhorší díl série, což bylo poznat i v pokladnách kin. Studio však nemuselo mít strach, protože snímek s rozpočtem 45 mega si na sebe dokázal vydělat. Zřejmě poslední díl Ladíme dokázal vylákat z lidí přes 180 miliónů.

Snímek Kazišuci bude o něčem jiném, jelikož Cannon se poprvé ujala režisérského postu a zrealizovala scénář, který nenapsala ona. Kazušuci (Blockers) jsou vyloženě Rkovou komedií. Příběh pojednává o třech rodičích, kteří chtějí překazit svým dcerám první sex na maturitní párty s tím, že na to mají ještě dostatek času. O plánech svých dcer se dozví na internetu, kde tři kamarádky uzavřely „sexuální dohodu“.

Možná si říkáte, že filmoví rodiče jsou úzkoprsí, ale každý z nich má k tomu své důvody. Mitchell (John Cena) ještě nepochopil, že je jeho dcera skoro dospělá. Lisa (Leslie Mann) nemá partnera, a tak se na svou holčičku až nezdravě fixuje. A Hunter (Ike Barinholtz) se o svou Sam nikdy moc nestaral a teď by to chtěl dohnat.

Kazišuky v USA kritici docela chválí, zejména díky chytrému scénáři. Jestli mají pravdu, o tom se budeme moci přesvědčit co nevidět v kině.