Fakjů pane učiteli: Jak to všechno začalo?

Do kin vstupuje třetí díl německé komedie o napraveném lupiči a trochu neortodoxním učiteli Zeki Müllerovi, v němž má dovést partu proslulých výrostků k maturitě. Jak to všechno vlastně začalo? Pojďme si to připomenout.

V prvním díle Fakjů pane učiteli je Zeki Müller (Elyas M’Barek) propuštěn z vězení a s nelibostí zjišťuje, že jeho přítelkyně během jeho nepřítomnosti zakopala uloupené peníze na staveništi. A ze staveniště je teď nová tělocvična Goethova gymnázia. Aby získal svůj lup a mohl zaplatit všechny dluhy, rozhodne se ucházet o místo po zesnulém školníkovi. Shodou několika nedopatření však nezíská místo školníka, ale pomocného učitele.

Poněkud roztržitá ředitelka Gudrun si v té chvíli ještě neuvědomuje, že zaměstnala toho pravděpodobně nejšílenějšího „učitele“ německé historie. Nerozpakuje se po žácích střílet z paintballové pistole, tvrdě reagovat na jejich žertíky nebo je vzít na výlet do doupěte drogového dealera. Jeho nekonvenční metody překvapivě fungují a získává si tak respekt u třídy nejproslulejších grázlíků, kteří přivedli předchozí učitelku k pokusu o sebevraždu.

Zatímco v noci se stále snaží prokopat ke schovaným penězům, ve dne se sbližuje jak se svými žáky, tak s mladou, ale poněkud upjatou učitelkou Lisi Schnabelstedtovou (Karoline Herfurthová). Jenže tunel pod školou nemůže zůstat bez povšimnutí navěky. Lisi zjišťuje podrobnosti o Zekiho kriminální minulosti a přerušuje s ním veškeré styky. Zeki tak stojí před složitým rozhodnutím, které ho může znovu svést na scestí.

Fakjů pane učiteli 2 zachycuje Zekiho pokračující učitelskou kariéru, která ale není tak zábavná, jak si představoval. Zahrnuje příliš ranního vstávání a drzých studentů. Jeden ze starých známých z podsvětí mu ale odkáže diamanty v hodnotě několika milionů, které by mohly vyřešit všechny jeho problémy. Konečně by mohl seknout s prací učitele a otevřít si vysněný bar.

Drahokamy rafinovaně ukryje do těla školního plyšového maskota. V tu chvíli ještě netuší, že roztržitá Lisi, s níž žije, plyšáka sbalí a i s jeho drahocenným obsahem věnuje na charitu v Thajsku. Ředitelka školy však shodou náhod zoufale hledá učitele, který by se se studenty vydal na výlet do zahraničí. Touží po tom, aby Goethovo gymnázium konečně dokázalo porazit výběrové Schillerovo gymnáziu, jejich věčného konkurenta. To by mohla být pro Zekiho skvělá příležitost.

Spolu s Lisi, která však kvůli studentském vtípku nemůže odletět, a školním kroužkem ekologie se vydává do chudé rybářské vesnice v Thajsku. Zde se střetává s Lisiným bývalým partnerem a učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou ze Schillerova gymnázia. A aby těch problémů nebylo málo, Zekiho studenti se už postarají o to, aby hledané diamanty nenašel. Nemohou přece nechat svého oblíbence pověsit učitelování na hřebík.

Jenže není všechno zlato, co se třpytí, a u Schillerova gymnázia to platí dvakrát. Je tak jen na Zekim a jeho partičce nepovedených studentů, aby odhalili nepravosti a nakonec získali diamanty zpět.

A co na Zekiho čeká ve třetím díle? Dovede nakonec prokletou 11.B k maturitě? To se dozvíte v kinech, kam komedie Fakjů pane učiteli 3 vstupuje 12. dubna.