Dvě nevěsty a jedna svatba: Zamotaná vztahová komedie?

Tento týden vstupuje do kin nejnovější česká komedie režiséra Tomáše Svobody. Ten má za sebou už několik tématicky spřízněných filmů s velmi podobným dějem, jako kupříkladu dvojdílnou komedii Hodinový manžel a Manžel na hodinu, či nejnovější počin Jak se zbavit nevěsty. 

Tentokrát se zaměříme na příběh úspěšné moderátorky, která má v osobním životě smůlu na muže. Vše se zamotá v momentě, kdy se zaplete se snoubencem vlastní sestry.

Dvě nevěsty a jedna svatba lákají zejména obsazením, kdy se v hlavních a vedlejších rolích představí Anna Polívková, Jakub Gottwald, Ester Geislerová, Eva Holubová, Bohumil Klepl, Marcela Nohýnková, Sára Friedlanderová, Jaroslav Plesl, a další. Snímek bude uveden do kin už 26.4.

Co o snímku říká sám jeho tvůrce? Inu:

„Scénář filmu vznikal ve spolupráci s Marcelem Bystroněm už od roku 2016, kdy jsme si řekli, že bychom chtěli vidět trochu ostřejší řekněme „hovadskou“ romantickou komedii. Sbírali jsme historky z vesnic, kam jezdíme a postupně je skládali do příběhu,“ vysvětlil režisér Tomáš Svoboda. „Osobně je mi moc líto některých historek, které se do scénáře nevešly, např. příběh dlouhovlasé paní, která natírala vrata barvou v ruce a s cigaretou v ústech a kolem jela sousedka na kole a když jí pozdravila vypadla jí cigareta do té acetonové barvy a tak jí shořely všechny vlasy,“ směje se režisér.

S trochou štěstí by se tak mohlo jednat o slušnou komedii s poněkud obhroublejším humorem. Jelikož je v tomto ohledu velmi snadné spadnout k přílišné vulgaritě či infantilnosti, nezbývá než panu Svobodovi držet palce, aby se jeho „hovadská romantická komedie“ opravdu vydařila. Potenciál by tu byl a dobrých romantických komedií zjevně nikdy nebude dostatek.

„Marie je typická městská singl. Pracuje sice jako úspěšná televizní moderátorka, ale ve vztazích má dar přitahovat samé blbce. Naopak její sestra Karolína už toho pravého našla a plánuje svatbu. Právě kvůli tomu Marie přijíždí po dlouhé době za rodinou na návštěvu do své rodné vesničky. Doma potkává svou dávnou lásku, Jiřího. Během pár okamžiků je jasné, že jejich city nejsou minulostí a skončí spolu v posteli. Jenže celá věc má jeden velký háček. Právě Jiří je snoubencem její sestry.“