Zavítá Spidey do Prahy?

První část dvoudílného komiksového filmu Avengers: Infinity War, který má udělat velkolepou tečku za dosud všemi projekty, jež jsme dosud v rámci MCU měli tu čest vidět na plátně, ještě ani nevstoupila do kin. A už se mluví o tom, co bude po střetu všech superhrdinů se šíleným titánem Thanosem následovat. Svůj podíl na dalším odvíjení se obsáhlého universa bude nepochybně mít i dost možná nejznámější postava Marvelu; ikonický Spider-Man (Tom Holland).

Pavoučí hrdina nejen že bude hrát významnou roli v zápletce již natočeného filmového eventu, nýbrž i později. Úspěšná sólovka Spider-Man: Homecoming má totiž už nyní naplánovaná dvě pokračování. A pokud bude pokračovat úspěšný kurs, jaký komiksové adaptace zatím stále drží, nic nebude nové pavoučí trilogii bránit, trilogii, z níž práce na zatím nepojmenované dvojce (kterou už studio ohlásilo), započnou letos v létě.

V týdnu byly zveřejněny natáčecí lokace chystaného pokračování, které zatím nedostalo název. Zmíněné lokace zahrnují New York, Londýn, Benátky, a Prahu. Předchozí zprávy zahrnovaly i Berlín, ten ovšem není jistý. Detaily o produkci či o tom, jaké scény by v Praze mohly být natáčeny, a kdy, zatím také nejsou známy. Spekuluje se nicméně o tom, že zápletka by mohla zahrnovat Petera, studujícího v Evropě.

Což by dávalo smysl vzhledem k tomu, že v případné trojce bude Spidey už prakticky dospělý. V rámci MCU tak budeme moci sledovat jeho proměnu z teenagera ve vyzrálého dospělého hrdinu. Právě proto se bezesporu bude i hrdinova role v příběhu vyvíjet. V pokračování Spideyho dobrodružství se pak dost možná objeví Gwen Stacy, přičemž už jen fakt, že by se jednalo o evropanku, je celkem zajímavý, byť je to vzhledem k původní úloze postavy v komiksu trochu podivné.

A jde o docela velkou změnu. Dále se tu také má objevit záhadná femme fatale; teoreticky by mohlo jít o mladší Black Cat. Režie druhé části Spideyho dobrodružství se opět ujme Jon Watts, právě tak jako scénáristé Chris McKenna a Erik Sommers. Projekt má ohlášenou premiéru na červenec 2019.