Trailer #1: Hereditary (2018) – Tak trochu jiný horor

Existují horory, které ničím nepřekvapí a jsou jen nudnou rutinou. Ale jednou za čas se v tomto žánru dočkáme něčeho zvláštně originálního a ojedinělého. První ukázka Hereditary předesílá, že by do této kategorie mohla spadat.

Ellen, hlava rodiny Grahamových, jednoho dne zemře a zanechá pozůstalým více než jen svůj majetek. Její dcera totiž postupně rozkrývá záhadný život své matky, který byl přinejmenším zvláštní. Tato odhalená tajemství ovlivňují všechny pozůstalé členy rodiny velice negativním způsobem a nebezpečí stoupá na povrch. Osud si nebude zahrávat jen s tělesnou schránkou všech zúčastněných, ale rovněž s jejich příčetností.

Trailer je zkrátka provedený. Podmanivá vizuální stránka, těžce popsatelná tíživost z téměř každého záběru a geniální střihy. Tvůrci odvedli skvělou práci, jelikož ukázka boduje na plné čáře a splňuje svůj hlavní účel – na film se těšíte.

Režisérská i scenáristická premiéra pro Ari Aster sází především kromě zmíněných bodů na Toni Collette. V České republice premiéra zatím není stanovena, za oceánem v Americe vtrhne do kin 8.6.2018.