Natáčení čtvrtých Expendables: Postradatelných začne toto léto

Stallone a jeho parta akčních legend nás už třikrát na stříbrných plátnech přesvědčovali, že ještě nepatří do starého železa. A nyní se pokusí o stejný kousek ještě jednou. Byť je vše zatím nepotvrzené, jedna z hvězd naznačila začátek natáčení již toto léto.

Vznik snímku vůbec není lehkou záležitostí. Plný program všech zúčastněných na minulých snímcích, horší výdělky posledního dílu a k tomu ještě tvůrčí neshody mezi Stallonem a producentem Avim Lernerem. To je i na partu drsných pořízků kupa obtížných překážek. Jak se ale zdá, lepší zítřky přicházejí. Randy Couture, který je se sérií spjatý již od prvního dílu, se totiž trochu rozpovídal. Podle jeho slov by natáčení i přes řadu těžkostí mělo začít v srpnu tohoto roku. Mělo by k tomu dojít v Bulharsku, které se pro štáb stalo domovinou již v minulosti.

Zatím se ale neví jméno režiséra a ani to, kdo se z předchozích dílů vrátí. Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture, Terry Crews, Steve Austin, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, Mel Gibson, Wesley Snipes, Harrison Ford a Kelsey Grammer. To je výčet těch největších jmen, kterých jsme se dočkali v zatím natočené trilogii.

Sylvester Stallone, duchovní otec celého projektu, je momentálně plně zaneprázdněný Creedem 2, který měl původně režírovat. I když režisérské křeslo přenechá někomu jinému, je i tak dost zaneprázdněný. je tak možné, že se plánované srpnové natáčení posune na později. Jedno však jisté je. Přístupnost se opět zvedne na R- rated. Třetí díl nabídl přístupnost od 13. Kritici ani diváci nucenou redukci brutality nesli nelibě a tak se tvůrci rozhodli tento přešlap napravit.