Croft. Lara Croft. Co je zač slavná nebojácná archeoložka?

Po Angelině Jolie převzala štafetu oscarová Alicia Vikander, která rovněž počítačovou postavu ztvárnila ve velkorozpočtovém snímku. Dcera boháče a milovnice adrenalinových sportů měla nádherné dětství a po čem toužila, to měla. Jenže pak přežila nehodu a její život se změnil.

Lara Croft se narodila na svátek svatého Valentýna v roce 1968, třebaže starší herní série s archeoložkou uvádí, že se narodila o rok dříve. Rodištěm ženské variace na Indianu Jonese je britský Wimbledon, kde se narodila lordu Richardu a lady Amelii Croftovým. Díky svým bohatým rodičům se jí dostalo od tří do jedenácti let soukromému vyučování. Poté nastoupila do wimbledonské dívčí střední školy, kterou ukončila ve svých šestnácti letech. Následující dva roky strávila ve Skotsku na gordonstounské internátní škole. Po absolvování tohoto studia se na tři léta přemístila do Švýcarska na soukromou dívčí školu.

V jedenadvaceti letech ji však potkala událost, kvůli které se změnila. Když se vracela z dovolené, tak její letadlo havarovalo v Himalájích. Lara Croft byla jediná, která pád stroje přežila. Díky tomu se musela spolehnout sama na sebe. Když po několika dnech dorazila do nejbližší vesnice, mohla kontaktovat rodinu a dopravit se konečně domů. Nehoda a následné přežívání ji však ukázaly, že jí to jde lépe samotné, než být součástí anglické šlechty. Proto se rozhodla studovat dávné civilizace a podnikat cesty po celém světě.

V tomto případě se však musela spolehnout jen a jen na sebe, protože rodiče jí kvůli tomuto koníčku vydědili. Začala tak psát cestovní průvodce nebo vydávat zápisky ze svých dobrodružných cest, díky čemuž se dostala do povědomí. Vydala knihy jako Tyrannosaurova čelist u mé hlavy a Zabití Sechkvose. Postavila se na vlastní nohy a navíc jí její teta věnovala sídlo v Surrey, které je známé jako Croft Manor. Od té chvíle se Lara Croft zúčastnila několika výprav a našla několik slavných archeologických nálezů jako Archa úmluvy nebo Seraph, což je artefakt umožňující odemknutí brány tibetského kláštera.