Režisér Sicaria 2 natočí adaptaci Call of Duty

Dle magazínu Variety chystá studio Activision filmovou adaptaci legendární herní série Call of Duty. Ujmout by se jí neměl nikdo jiný, než režisér chystaného akčního snímku Sicario 2: Soldado; Stefano Sollima. Filmový tvůrce, který má na kontě krom již zmíněného pokračování Sicaria krimi thriller Seburra a seriál Gomora, na němž se podílel, by tak mohl být dalším z těch, co se pokusili prolomit prokletí videoherních filmových adaptací.

Call of Duty, byť s přibývajícími díly už poněkud vyčpívající, patří k nejpopulárnějším a nejznámějším hrám vůbec. Proto není divu, že se studio Activision chystá přenést slavnou střílečku na filmové plátno.

Krom zmíněného režiséra by se na projektu měli podílet ještě šéfové Activision Blizzard Studios: Stacey Sher a Nick van Dyk z pozice producentů, Boby Kotick pak jako producent výkonný. Scénáristu ani distributora zatím připravovaný film nemá.

Zrovna tak není známo, do jakého období by měl být zasazen. Předloha totiž skýtá různá možná údobí. A to od 2. sv. války až po blízkou budoucnost. Sice se hovoří o tom, že by se snímek pravděpodobně měl odehrávat v současnosti, nebylo to ovšem potvrzeno. Můžeme tedy jen diskutovat, jaký příběh a zasazení tvůrci filmu vymyslí. Snad se výsledné dílo podaří.