Video: Z natáčení Black Panthera

Marvel nám v tomto, teprve počínajícím roce naservíruje velkolepé vyvrcholení své filmové mozaiky, po kterém se v rámci celého universa mnohé změní. Ještě před tím ale spatříme v kinech sólový film jednoho z nejoblíbenějších černošských komiksových hrdinů; Black Panthera. Princ T’Challa se má po smrti otce stát vládcem rodné říše a těžiště vibrania; skryté africké země Wakandy. A jak se uvedení snímku stále víc a víc blíží, dostává se k nám první krátké video z natáčení… 

V minutu a půl dlouhém videu se krom herců a režiséra mihne i „šéf“ filmového Marvelu Kevin Feige, který všechny snímky z MCU produkoval, a nemine nás celá řada zajímavostí, Stana Leeho jakožto spolutvůrce postavy Black Panthera pak nevyjímaje. Upoutávka mimo jiné svědčí i o tom, že Black Panther má potenciál být, podobně jako kupříkladu Doctor Strange, tak trochu jinou marvelovkou, než jsme zvyklí.

Krom Andyho Serkise v roli záporáka Klawa se v chystaném snímku jako Black Panther znovu představí Chadwick Boseman, dále se ve filmu objeví Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker a další. Režii této marvelovky dostal na starost Ryan Coogler (Creed), o scénář se pak postaral Mark Bailey.

Film bude uveden v českých kinech 15. února 2018.