TOP 10: Nejočekávanější filmová pokračování roku 2018

Redakční výběr nejočekávanějších filmů nového roku máme úspěšně za sebou. Teď přichází řada na nejočekávanější pokračování. Oproti minulému výběru jde o můj vlastní pohled, takže se oba žebříčky mohou výrazně lišit.

Mission: Impossible 6

Premiéra 2. 8. 2018

Tom Cruise se vrátí jako Ethan Hunt v dalším pokračování rozmanité akční série Mission Impossible. Režie se opět ujímá Christopher McQuarrie a herecké obsazení se rozrůstá o Henryho Cavilla. Čekám výbornou popcornovou podívanou s dalšími šílenými kousky Toma Cruise.

The Predator

Premiéra 2. 8. 2018

Pokračování kultovního Predátora dostalo péči v podobě Shanea Blacka. Režisér třetího Iron Mana nebo Správných chlapů si zahrál i v menší roli v původním filmu z roku 1987. Doufám, že návrat Predátora vrátí sérii zašlou slávu.

X-Men: Dark Phoenix

Premiéra 1. 11. 2018

X-Menův se to posledně moc nepovedlo, a tak mají u fanoušků co napravovat. Režisér Simon Kinberg (dříve scénárista a producent série) ve své prvotině sází na hereckou omladinu z První třídy. Tým mutantů bude tentokrát zachraňovat Jean Grey, která podlehne své temné stránce.

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Premiéra 15. 11. 2018

Další návrat do kouzelnického světa v podání Davida Yatese, jenž odvypráví již šestý příběh na motivy J. K. Rowling. Tvůrkyně Harryho Pottera snad připravila poněkud zásadnější podívanou, než tomu bylo v minulém případě. Těšit se můžeme třeba na mladého Albuse Brumbála.

Deadpool 2

Premiéra 31. 5. 2018

Hláškující hrdina sice nedávno zakotvil u Disneyho, ale o svou prostořekost rozhodně nepřišel. Pokračování řadíme k nejočekávanějším snímkům roku nejen kvůli životní roli Ryana Reynoldse. Už teď se těším na odvážně pestrou kampaň, která premiéře budeme předcházet.

God Particle (Cloverfield 3)

Premiéra 1. 2. 2018

Volnou trilogii Cloverfield uzavře God Particle. Třetí příběh série (Monstrum, Ulice Cloverfield 10) nás zavede do vesmíru, kde posádka vesmírné stanice bude bojovat o holý život po nepovedeném experimentu.

Sicario 2: Soldado

Premiéra 28. 6. 2018

Agent CIA Josh Brolin a charismatický zabiják Benicio Del Toro se tentokrát pustí do trochu jiné sorty veřejných hrozeb, než byl drogový kartel. Trailer láká na stejné prostředky, jako u prvního dílu – hluboké, táhlé tóny, záběry na pusté pláně a hodně syrovou akci.

Jurský svět: Zánik říše

Premiéra 21. 6. 2018

Pokračování nejúspěšnějšího filmu roku 2015 sází na temnější tón a návrat na lidmi opuštěný ostrov Isla Nublar. Režisérskou štafetu přebírá osobitý J.A. Bayona (Nic nás nerozdělí, Volání netvora).

Pacific Rim: Povstání

Pokračování 22. 3. 2018

Na své si přijdou i milovníci obřích robotů a monster z jiné dimenze. Řeč je o dvojce Pacific Rimu, kterou přebral po del Torovi tvůrce netflixáckého Daredevila Steven S. DeKnight. Fanoušci Star Wars se mohou těšit na Johna Boyegu v hlavní roli.

Avengers: Infinity War

Premiéra 26. 4. 2018

Největším filmem roku budou třetí Avengers. Na scénu přichází samotný Thanos, který touží rozšířit svou sbírku Kamenů nekonečna a ovládnout celý vesmír. Marvel slibuje, že se s řadou oblíbených hrdinů budeme muset rozloučit.

Další zajímavá pokračování: Úžasňákovi 2, Insidious: Poslední klíč, Paddington 2, Labyrint: Vražedná léčba, Debbie a její parťačky, Ant-Man a Wasp, Creed 2, Wreck-It Ralph 2, The Girl in the Spider’s Web, The Equalizer 2, Mamma Mia: Here We Go Again!, Halloween