Leonardo DiCaprio si zahraje v chystané „tarantinovce!“

O nejnovějším chystaném filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina, nazývaného zatím prostě jen dle pořadí v rámci pořadí Tarantinovy filmové tvorby #9, jsme už psali. Ve snímku, zasazeném do roku 1969, jemuž jako jeden z hlavních motivů budou vévodit brutální vraždy, spáchané kultem Charlese Mansona, si dle nejnovějších zpráv zahraje jeden z nejlepších herců současného Hollywoodu. DiCaprio, který už zazářil v jednom mistrově filmu (Nespoutaný Django) je prvním z předpokládaného hvězdného obsazení, kdo se slavnému tvůrci upsal. A koho, že si zahraje?

Charles Manson to nebude. DiCaprio má ztvárnit stárnoucího herce, zoufale si hledajícího práci. Jakou úlohu blíže nespecifikovaná postava ve filmu sehraje, se zatím neví. Co se dalšího obsazení týče, o Margot Robbie (tedy DiCapriově kolegyni z Vlka z Wall Street) se už nějakou dobu říká, že si ji režisér Tarantino vyhlédl pro ztvárnění skutečné postavy, konkrétně krásné herečky Sharon Tate, manželky režiséra Romana Polanskiho, kterou právě členové „Manson Family“ v Los Angeles zavraždili. Její účast však zatím nebyla potvrzena.

O další role ve filmu se pak údajně ucházejí Brad Pitt, Samuel L. Jackson, Tom Cruise a dokonce i Al Pacino! Tomu měl nabídnutou roli režisér napsat přímo „na tělo.“ Pokud by se alespoň jeden z nich ve filmu objevil, stálo by to rozhodně za to. Nemluvě o tom, kdyby všichni. Každopádně už tak jistě potěší, že všestranný herec DiCapriova formátu se upsal již podruhé pro spolupráci s filmařem, který jestli něco svede, tak překvapit. Tohle prostě už od počátku vypadá na velkolepou filmovou událost.

Natáčení by mělo začít letos v létě. Film pak bude pod hlavičkou studia Sony Pictures  (ke kterému Quentin Tarantino přešel po skandálech svého dosavadního producenta Henryho Weinsteina) vyslán do kin 9. srpna 2019, což je datum, na které příhodně připadne i 50. výročí smrti těhotné Sharon Tate a čtyř dalších lidí.