Labyrint: Vražedná léčba (2018) – Placeři dobývají Poslední město

Trilogie Labyrintu vzniklá podle stejnojmenné předlohy spisovatele Jamese Dashnera brzy dojde do finále. Poslední snímek s podtitulem Vražedná léčba se soustředí na Thomase a jeho partu přátel, kteří již dovedli utéct z betonového bludiště, popasovali se se Sluncem zničeným spáleništěm, ale krutá organizace Z.L.S.N. se rozhodně nevzdá tak snadno.

V předchozím díle se Thomas a další přeživší dozvěděli, že zdaleka nebyli jediní, kteří se stali „předměty“ zkoumání. Získali tak nové spojence proti společnosti Z.L.S.N., o jejíž úmyslech měl Thomas silné pochybnosti. Teresa skupinu zradila, přiznala místo, kde se odbojová skupina zdržovala a sama se přidala na stranu protivníků. Doktorka Ava Paige věří, že díky dospívajícím jako je Thomas, je blíže získání protilátky na boj s morem, který devastuje lidskou rasu. Z.L.S.N. na nich proto provádí pokusy, čímž je zabíjí a jedním ze zadržených je i Thomasův přítel Minho. Skupina odpůrců zločinné organizace se proto vydává na poslední misi, při níž chtějí zničit Z.L.S.N. zevnitř a získat odpovědi na všechny otázky, které je léta pronásledovaly.

Režie posledního snímku se do třetice ujal Wes Ball, který každý díl spojuje s nějakým materiálem. První labyrint byl z betonu, další „bludiště“ z písku a pro poslední film je typická ocel a sklo. Herecké osazení je podobné jako v předchozích dílech, fanoušci se opět dočkají Dylana O’Briena, Kayi Scodelario, Ki Hong Leeho, Patricii Clarkson nebo Thomase Brodie-Sangstera. Placeři na své poslední výpravě vpadnou do tuzemských sálů 25. ledna.